Boska verliest ruzie om kaasschaven van Plus

Boska verliest ruzie om kaasschaven van Plus

24-07-2024 (12:38) - Marketing

Supermarktketen Plus mag kaasschaven van het kaasmerk Klaverland blijven verkopen. Volgens het bedrijf dat vroeger kaasschaven leverde aan Plus, maken de supermarkt en de nieuwe leverancier inbreuk op zijn intellectuele eigendomsrechten. De rechter is het hier niet mee eens.

De producent van keukenartikelen Boska Food Tools uit Bodegraven leverde al sinds 2009 kaasschaven, kaasraspen en botermessen aan supermarktketen Plus. Vorig jaar kwam er een einde aan de samenwerking.

Niet veel later lagen kaasschaven en messen van een andere leverancier in de winkel, die volgens Boska verdacht veel leken op de producten van het aan de kant geschoven bedrijf. Plus bracht de nieuwe kaasschaven aan de man onder het merk Klaverland, dat ook wordt gebruikt voor speciaal voor de supermarktketen gemaakte kaas.

Boska maande Plus en leverancier Morenso International uit Baarn de producten meteen uit de schappen te halen. De supermarktketen verwijderde de artikelen daarop tijdelijk uit het assortiment en ging met Boska in gesprek. Toen die gesprekken op niets uitliepen, spande de Zuid-Hollandse keukenspullenmaker een kort geding aan, die het nu heeft verloren.

 


RTL

Bureaus

Media

Economisch