Britse Natuurlijke Fast Food keten LEON opent op Schiphol

13-05-2016 (10:28) - Marketing

De Britse ‘naturally fast food’ keten LEON opent in juni haar deuren voor bezoekers op Schiphol Plaza en wordt gerund door HMSHost. De succesvolle formule van vers en lekker eten opent hiermee haar eerste restaurant buiten Engeland.
 
Op het menu staan gerechten die al bestaan sinds de opening van LEON, zoals de Marokkaanse Meatball Hotbox, de signature Fish Finger Wrap en de Super Food Salad. Naast het menu kopieert de eerste Nederlandse LEON vestiging straks ook het beleid om met producten van zorgvuldig geselecteerde lokale partijen te werken.
 
Toen LEON in 2004 het eerste restaurant in Londen opende, werd het kort daarop door de nationale krant de Observer beloond met de prijs voor het beste nieuwe restaurant in het Verenigd Koninkrijk. Sindsdien hebben de oprichters, de goede vrienden John Vincent en Henry Dimbleby, nog 34 restaurants geopend in Engeland. 
 
De missie van LEON is om het voor iedereen mogelijk te maken om goed te eten en goed te leven. De twee oprichters besloten dat zij dit het beste konden bereiken door zichzelf af te vragen “hoe zou fast food in de hemel eruit zien?”. Ze hebben fast food altijd als een internationale business beschouwd (net zoals McDonalds in 1971) en ze hebben voor Amsterdam gekozen als eerste locatie voor hun avontuur op het vaste land van Europa.
 
 
 

Bureaus

Media

Economisch