DDMA publiceert whitepaper over de Brilliant Basics van Social Media Advertising

DDMA publiceert whitepaper over de Brilliant Basics van Social Media Advertising

03-10-2024 (11:16) - Marketing

In de digitale wereld zijn socialmediaplatformen cruciaal voor het bereiken en betrekken van verschillende doelgroepen. Van visuele storytelling op Instagram tot virale trends op TikTok, elk platform biedt unieke kansen voor adverteerders. Om duidelijkheid te bieden op dit gebied, presenteert DDMA, in samenwerking met de DDMA Commissie Social Media, met trots het whitepaper: “The Brilliant Basics of Social Media Advertising.”

Dit whitepaper begeleid je door de best practices—de Brilliant Basics—voor adverteren op de belangrijkste socialmediaplatformen. Door de aard en nuances van elk platform te begrijpen, kunnen marketeers effectieve campagnes creëren en uitvoeren, die boeiende content bieden en aanslaan bij gebruikers. Of het nu gaat om het benutten van de creatieve potentie van reels op Meta of het gebruikmaken van de interactieve functies van Snapchat, deze gids biedt de kennis die nodig is om door de voortdurend veranderende wereld van social media advertising te navigeren.

Meta, Pinterest, Snapchat, Twitter, LinkedIn en TikTok

De hoofdstukken in dit whitepaper verdiepen zich ieder in de Brilliant Basics van elk specifiek platform en geven je een beter inzicht en overzicht van de advertentieformaten die je kunt gebruiken, inclusief creatieve aanbevelingen en technische specificaties die je nodig hebt om je campagnes succesvol op te zetten. De platforms die behandeld worden zijn: Meta (Instagram en Facebook), TikTok, Snapchat, Reddit, Pinterest en LinkedIn. Met dit uitgebreide overzicht ben je in staat om aantrekkelijke campagnes te creëren die zijn afgestemd op de unieke dynamiek van elk socialmediaplatform.

Larissa van Haasteren, Head of Social bij iO en lid van de DDMA Commissie Social Media: Dit whitepaper bevat essentiële informatie in één overzicht, waarmee we een kennisgat vullen dat eerder nog bestond. Tot nu toe ontbrak namelijk een dergelijk overzicht. We hebben dit document gemaakt om praktische tools te bieden zodat adverteerders hun bureaus beter kunnen briefen en zo de kloof tussen deze twee partijen te overbruggen. Daarnaast bevat dit document persoonlijke tips en tricks van onze commissie om advertising-strategieën te verbeteren.
 


Bureaus

Media

Economisch