De Nieuwe Keuken en Crisp swappen ballen met Vjèze Fur

28-11-2023 (09:46) - Marketing

Mensen gaan pas minder vlees eten als de plantaardige optie lekkerder is. Met die filosofie introduceert De Nieuwe Keuken, het plantaardige foodmerk opgericht door Freddy Trathlener (aka Vjèze Fur), iets nieuws op het digitale schap van boodschappen-app Crisp.

Na Lekker Fred’s Pulled Paddo’s zijn er nu de Ballo’s: fijn gekruide balletjes, zonder vlees en met extra veel groenten. Het alternatief voor een gehaktbal. Speciaal voor de gelegenheid ontwikkelde Freddy recepten die je via de Crisp-app in je boodschappenmandje knalt. 

Te weinig groente

Het gaat niet supergoed met het klimaat. Hoe we eten heeft daar invloed op. Waar de meeste vleesvervangers zich richten op de eiwitten in het product, constateert De Nieuwe Keuken dat het vooral groenten zijn die Nederlanders daadwerkelijk tekortkomen. Met foodmerk De Nieuwe Keuken ligt de focus daarom op extreem smaakvolle groente-alternatieven. Vjeze Fur, medeoprichter van De Nieuwe Keuken: “de meeste van dit soort balletjes bevatten maar iets van 20 tot 30% groenten. Dat moet toch gewoon veel beter? Wij hebben daarom drie soorten Ballo’s gemaakt, die bijna drie keer zoveel groenten bevatten als de meeste groenteballetjes. En omdat we er geen conserveringstroep in willen stoppen, is het een diepvriesproduct. HIerdoor zijn ze langer houdbaar en hebben we minder waste.”

Stemmen met je vork

Marieke Keysers, categoriemanager en professioneel proever bij Crisp: “Vanuit duurzaamheidsperspectief kun je zoveel verschil maken door vlees te swappen voor iets anders. Al doe je dat een paar dagen in de week - we kunnen allemaal iedere dag stemmen met onze vork.” Om dat nog gemakkelijker te maken ontwikkelde Vjeze Fur speciaal voor Crisp seizoensrecepten die zonder bal niet compleet zijn. Denk bijvoorbeeld aan een pasta met rooie saus en een ouderwets boerenkoolstamppot. Door de bal te swappen met Ballo’s stem je met je vork voor een alternatief voor jezelf én het klimaat. 


Bureaus

Media

Economisch