Delhaize rond verzelfstandiging af: Alle winkels overgenomen

Delhaize rond verzelfstandiging af: Alle winkels overgenomen

19-02-2024 (11:11) - Marketing

Delhaize heeft de verzelfstandiging van zijn winkelnetwerk helemaal afgerond, meldt het bedrijf. Alle 128 winkels zijn nu in handen van een zelfstandige overnemer.

Tijdens de ondernemingsraad van maandag heeft Delhaize de overname van de laatste reeks supermarkten in eigen beheer door zelfstandige ondernemers aangekondigd. Het gaat deze keer om 21 supermarkten die omgevormd worden tot zelfstandige Delhaize-supermarkten. Daarmee heeft de Belgische retailer alle 128 winkels in handen van een zelfstandige overnemer gegeven. 45 daarvan hebben intussen officieel de deuren geopend.

Toekomstplan

“De aankondiging van deze laatste reeks supermarkten markeert een belangrijke stap in het Toekomstplan”, zegt Delhaize in een persbericht. “Met deze aankondiging kunnen we ons nu focussen op het conversieproces. De opening van deze 21 supermarkten als zelfstandige Delhaize-supermarkten is voorzien in de loop van de maanden juni tot december 2024.”

Echte ondernemers

Opvallend is dat bij deze overname ronde bijna de helft al een winkel van Delhaize uitbaten. Nog eens vijf overnemers werkten al bij Delhaize. “Ook deze keer zijn de nieuwe aangesloten partners stuk voor stuk echte ondernemers met een bewezen passie voor Delhaize, de medewerkers en de klanten, en met een groot vertrouwen in de toekomst van de supermarktketen. De komende weken volgen deze overnemers een opleidingstraject en worden ze intensief begeleid naar een succesvolle overname van hun supermarkt”, aldus Delhaize. Het is vandaag op enkele weken na een jaar geleden dat Delhaize aankondigde dat het zijn winkels zou gaan verzelfstandigen. Het zorgde voor een golf van protest die aanvankelijk heel fel was maar rond de zomer van vorig jaar geleidelijk afnam. Voor de vakbonden was het een machtsstrijd: zij zagen hun invloed afnemen.  


Bureaus

Media

Economisch