Donkervoort maakt de stap naar Amerika

Donkervoort maakt de stap naar Amerika

15-07-2022 (10:47) - Marketing

De ultralichtgewicht-cars van Donkervoort maken de oversteek naar de Verenigde Staten. De aanwezigheid nu is volgens de fabrikant de inleiding op veel grotere dingen die met toekomstige modellen gepland worden.
 
In Europa bestaat een wachtlijst voor Donkervoorts, waardoor de levertijd nu twee jaar bedraagt. Managing director Denis Donkervoort heeft echter productieplaatsen vrijgehouden voor de entree op de Amerikaanse markt. “Amerikaanse supercarliefhebbers kunnen niet wachten op de komst van Donkervoort,” zegt hij. “Er is nu al verrassend veel interesse vanuit de Verenigde Staten.”

“Onze auto’s zijn tot nu toe nooit verkocht in Amerika,” vervolgt hij. “Toch krijgen we alleen vanuit Europa meer aanvragen dan vanuit de Verenigde Staten. We weten dan ook dat liefhebbers in de VS op de hoogte zijn van onze capaciteiten. Dat we nu de Amerikaanse markt op gaan, heeft dan ook puur te maken met de aanhoudende vraag. We beginnen klein, maar Donkervoort heeft grote plannen voor de Verenigde Staten. Hypercartechnologie voor een supercarprijs is ook daar het perfecte recept voor succes.”

 

Bureaus

Media

Economisch