Grootste Duitse drogist dm plaatst bestelkluizen in winkels

Grootste Duitse drogist dm plaatst bestelkluizen in winkels

02-08-2022 (11:31) - Marketing

Afhaalstations voor online bestellingen zijn bij drogisterijen nog lang niet gemeengoed, maar het Duitse dm wil daar verandering in brengen. Het bedrijf maakte maandag bekend dat niet minder dan 700 winkels met deze kluizen worden uitgerust.
 
Voorheen konden dm-klanten bestellingen ophalen bij het kassapersoneel. Om dit proces verder te vereenvoudigen, biedt de retailer nu de mogelijkheid om bestellingen op te halen bij automatische afhaalstations op verschillende locaties. Hiervoor ontvangen klanten een ophaalcode in de app Mijn-dm of per e-mail, die kan worden gescand of ingevoerd bij de automaat.
 
Sebastian Bayer, directeur van de afdeling Marketing en Inkoop van DM, verwacht dat de stations goed zullen worden ontvangen en zelfs de omzet van de retailer kunnen verhogen, wat hij baseert op de eerste testen. Medio 2023 moeten zo’n 700 winkels zijn uitgerust met een ophaalstation. Omdat de stations zich binnen bevinden, zijn klanten nog wel aangewezen op de openingstijden van de keten. Elk station kan maximaal 26 bestellingen herbergen.
 
Bij het bestellen kunnen klanten kiezen voor een expreslevering die binnen drie uur in de winkel kan worden opgehaald. Er hoeven dan uiteraard geen verzendkosten te worden bepaald. De dm-drogerie markt in Karlsruhe is niet alleen de grootste drogisterijketen van Duitsland, maar ook de nummer 1 drogisterijketen in Europa. DM heeft geen vestigingen in Nederland.

emerce

Bureaus

Media

Economisch