Havana Club x Burna Boy lanceren Club 7

Havana Club x Burna Boy lanceren Club 7

25-07-2022 (07:00) - Marketing

Het Cubaanse rum merk Havana Club featured regelmatig artiesten en brengt daarom een Limited Edition Havana Club 7 uit met de 'African Giant': Burna Boy.
 
Met deze samenwerking zet Havana Club cultuur en heritage in de spotlight, een toevoeging aan de flinke reeks samenwerkingen met artiesten. In de afgelopen jaren zijn veel van de hedendaagse stemmen uit Afrika aan het woord geweest die stuk voor stuk de verhalen vertellen over het continent, hun voorouders, en de historie. Burna Boy heeft met zijn cross-over sounds, waarin Afrobeats, dancehall, reggae, rap en R&B samenkomen, het voortouw genomen om deze verhalen met de wereld te delen doormiddel van muziek.
 

Inspiratie

De Havana Club 7 limited edition fles is geïnspireerd op de traditionele hoofddeksels uit Zuid-Nigeria, met kwastjes aan de voorkant en een bonte, handgeweven "Aso Oke" stof gemaakt door de Yoruba-bevolking van West-Afrika, die vaak toga's en hoeden versieren. Deze hoofddeksels en stoffen worden gedragen tijdens feestelijke ceremonies zoals bruiloften en zijn Burna Boy's persoonlijke ode aan de schoonheid van zijn cultuur, de kracht van de normen en waarden waar hij mee is opgegroeid en de behoefte om zijn roots te eren.
 

Afkomst

Het eren van roots is iets wat Burna Boy en Havana Club delen. Net zoals Burna Boy veel waarde hecht aan zijn Nigeriaanse afkomst, hecht Havana Club veel waarde aan haar Cubaanse afkomst. Samen zorgden zij ervoor dat de Nigeriaanse en Cubaanse roots goed vertegenwoordigd zijn in het design van de fles. 
 

Short film

Havana Club en Burna Boy hebben samen een short film geproduceerd die het gezamenlijke verhaal van Burna Boy en Havana Club uitstraalt. Met deze samenwerking verenigen Havana Club en Burna Boy de wereld, van Lagos tot Havana tot Amsterdam, of dat nu in het comfort van iemands huis is of op de dansvloer. Om een stem te geven aan de "Fabric of Culture", neemt Burna Boy zelf de kijker mee door de short-film. Over de Havana Club fles en de boodschap die erachter zit zegt Burna Boy: "Er is een groots persoon nodig om de dagelijks alle uitdagingen en tegenslagen te overwinnen, en een nog groter persoon om bewust te besluiten dat het leven om te leven is. Terwijl we de schoonheid van cultuur, gemeenschap en heritage delen, vieren we samen onze vrijheid."

Bureaus

Media

Economisch