IKEA Nederland verlaagt blijvend de prijs van meer dan 3.300 producten

28-01-2024 (15:02) - Marketing

IKEA Nederland heeft de prijs van meer dan 3.300 producten – zo’n 30% van het totale aanbod - met gemiddeld 20% verlaagd. Dit doet het Zweedse woonwarenhuis naar eigen zeggen om betaalbaar te blijven na prijsstijgingen als direct gevolg van de economische en geopolitieke ontwikkelingen van de afgelopen jaren.

De prijsverlagingen zijn mogelijk dankzij gedaalde kosten en grote investeringen in het structureel omlaag brengen van de prijs. In september 2023 werd de prijs van ruim 600 producten omlaag gebracht. Nu is het tijd voor de tweede grote prijsverlaging, waarbij nog eens 2.700 producten een blijvend lagere prijs krijgen. Het gaat daarbij om populaire producten in alle productcategorieën: van banken tot bedden, van keukens tot woonaccessoires. IKEA is wereldwijd bezig om prijzen te verlagen en heeft als doel om eind 2025 de prijzen van het gehele assortiment terug te hebben op het niveau van voor de coronapandemie. 

Alessandra Zini, CEO IKEA Nederland: “Betaalbaarheid en daarmee toegankelijkheid zitten in het DNA van IKEA. Deze forse investering in het verlagen van onze prijzen is een belangrijke stap om ons aanbod toegankelijk te houden voor consumenten, ongeacht de grootte van hun portemonnee. Daarom focussen we op het verlagen van de prijzen van populaire producten. Die worden vaak gekocht omdat ze handig of zelfs noodzakelijk zijn in huis, zoals bedden en banken, of keukengerei en opbergoplossingen.”


Bureaus

Media

Economisch