Jumbo introduceert als eerste supermarkt roomboter met 1 ster Beter Leven keurmerk

Jumbo introduceert als eerste supermarkt roomboter met 1 ster Beter Leven keurmerk

25-07-2024 (11:32) - Marketing

Als eerste in de markt verkoopt Jumbo vanaf nu roomboter met het 1 ster Beter Leven keurmerk via haar huismerk in alle 726 winkels.

De roomboter met het 1 ster Beter Leven keurmerk is een uitbreiding op het 1 ster Beter Leven zuivelassortiment dat Jumbo sinds 2019 aanbiedt. Hiervoor wordt nauw samengewerkt met zo’n 20 Nederlandse melkveehouders.

Jumbo lanceerde in 2019 samen met de Dierenbescherming, de Vogelbescherming en Natuur en Milieu het keurmerk voor zuivel. In de afgelopen jaren is het assortiment onder het keurmerk flink uitgebreid. De melkveehouders die de 1 ster Beter Leven zuivel aanleveren, krijgen een extra toeslag voor inspanningen op het gebied van dierenwelzijn en duurzaamheid.

Menno Wigtman, inkoopmanager bij Jumbo Supermarkten: “We werken al geruime tijd samen met onze 1 ster Beter Leven melkveehouders. En zoeken daarbinnen ook naar uitbreidingsmogelijkheden. In de afgelopen jaren hebben we stapsgewijs producten toegevoegd binnen het zuivelschap, omdat we enthousiasme merken bij klanten over zuivel met het 1 ster Beter Leven keurmerk. Wij geloven in de integrale aandacht die het keurmerk in zuivel heeft voor mens, dier en natuur. Hiermee spreken we niet alleen nog meer klanten aan, maar dragen we ook bij aan maatschappelijk vraagstukken zoals het verbeteren van het verdienmodel van melkveehouders en het verhogen van het dierenwelzijn.”

Het 1 ster Beter Leven keurmerk is zichtbaar op de verpakking. Het logo van de Dierenbescherming heeft een hoge bekendheid onder consumenten (een geholpen naamsbekendheid van 90% en 42% spontane naamsbekendheid). Zo ziet de klant in één oogopslag wat een duurzaam en diervriendelijk product is.




Bureaus

Media

Economisch