Kleinste IKEA vestiging van Nederland geopend in Leeuwarden

Kleinste IKEA vestiging van Nederland geopend in Leeuwarden

03-10-2024 (17:42) - Marketing

IKEA heeft in Leeuwarden de kleinste IKEA vestiging van Nederland geopend: een 'Plan & Order Point'. Het is de eerste nieuwe Nederlandse IKEA vestiging sinds negen jaar en ook de eerste Nederlandse winkel met deze formule.

De vestiging biedt 650 vierkante meter aan wooninspiratie en is hiermee compacter dan de traditionele IKEA winkels, die doorgaans zo'n 25.000 vierkante meter beslaan. In het Plan & Order Point ligt de focus op persoonlijk advies en kunnen klanten inspiratie opdoen in een typische IKEA showroom en een selectie van woonaccessoires aanschaffen. De opening van de nieuwe vestiging maakt deel uit van de bredere strategie van IKEA om de toegankelijkheid te vergroten en klanten de mogelijkheid te bieden om op verschillende plekken en manieren te winkelen.

Evelyn Cairo-Goris, Market Manager IKEA Groningen en Leeuwarden: "We zijn ontzettend trots op de opening van het Plan & Order Point in Leeuwarden, dat fungeert als een verlengstuk van onze winkel in Groningen. We begrijpen dat klanten advies op maat nodig hebben voor belangrijke aankopen, zoals keukens en kasten. Met het Plan & Order Point in Leeuwarden brengen we deze service dichter bij onze klanten."

Toegankelijkheid vergroten

IKEA Nederland onderzoekt momenteel of er, naast de vestiging in Leeuwarden, nog andere geschikte locaties zijn waar Plan & Order Points geopend kunnen worden. Door dergelijke diensten op meer locaties aan te bieden, wil IKEA zijn woonoplossingen nog toegankelijker maken voor iedereen. Onlangs zijn er bijvoorbeeld in Utrecht Pick-Up kluisjes geïnstalleerd en de vestiging in Amsterdam werkt nu met innovatieve ophaalautomaten, waardoor klanten niet meer de winkel in hoeven om hun bestellingen op te halen. 


Bureaus

Media

Economisch