Lancering Pathé Home is nieuwe internationale stap voor de Pathé Groep

Lancering Pathé Home is nieuwe internationale stap voor de Pathé Groep

25-06-2024 (11:13) - Marketing

Deze week wordt Pathé Home officieel gelanceerd in Frankrijk. Dit nieuwe TVOD platform voor de huur en aankoop van films is in Nederland ontwikkeld en gebaseerd op het in 2011 geïntroduceerde Pathé Thuis. Pathé Home is een nieuwe stap in de verdere internationalisering van Pathé, met een wereldwijde propositie richting filmdistributeurs en filmfans als enige bioscoopketen met zowel bioscopen als een TVOD platform.

De internationale ambities van de Pathé Groep hebben ook Nederlandse gezichten gekregen: Algemeen Directeur Pathé Nederland, Jacques Hoendervangers, draagt per 14 mei ook de eindverantwoordelijk voor Pathé in België en Zwitserland. Marco van Demen, Country Manager Pathé Thuis, is per direct eindverantwoordelijk voor de commerciële uitrol van Pathé Home.

Pathé Home

Het nieuwe TVOD (Transactional Video-on-Demand) platform Pathé Home biedt consumenten de huur en aankoop van een breed aanbod van films, zonder abonnement. Bij de soft launch afgelopen april waren er 3.000 filmtitels direct beschikbaar op Pathé Home, dit aantal wordt binnen een jaar uitgebreid naar 5.000 met zowel de nieuwste filmtitels direct uit de bioscoop als tijdloze klassiekers en alles daartussen.

Het uitbreiden van het TVOD platform naar Frankrijk vult het bestaande aanbod aan voor de beste filmbeleving uit én thuis. Het bedrijf is, naast een productie- en distributietak in Frankrijk, wereldwijd de enige bioscoopketen met zowel bioscopen als een TVOD platform. Dit biedt een unieke propositie richting distributeurs/studio’s en consumenten. Als Nederlandse marktleider in theatrical en TVOD krijgt Pathé namelijk steeds meer en vooral betere inzichten over de actuele filmbehoefte in ons land. Daardoor kunnen alle diensten worden verrijkt, ten voordele van bezoekers, gebruikers en partners. Zo werd onlangs met Sony Pictures Entertainment een actie opgezet waarbij filmliefhebbers bij aankoop van een bioscoopticket voor Bad Boys Ride or Die een kortingscode kregen voor de eerdere delen van Bad Boys op Pathé Thuis.

Foto: Algemeen Directeur Pathé Nederland Jacques Hoendervangers nu ook eindverantwoordelijk voor België en Zwitserland

 

 


Bureaus

Media

Economisch