McDonald’s viert de Dag van de Vriendschap

29-07-2022 (09:18) - Marketing

Zaterdag 30 juli is het de internationale Dag van de Vriendschap en daarom introdudeert McDonald’s Friends Fries. Dé frietjes om te delen.


De speciaal ontworpen verpakking zorgt ervoor dat het delen van frietjes nog makkelijker gaat. McDonald’s nodigt gasten uit om de komende periode hun vriendschappen in het zonnetje te zetten, bijvoorbeeld door samen van Friends Fries te genieten bij de speciaal ontworpen McDonald’s Friet Truck.

Het meest geliefde McDonald’s product krijgt, als onderdeel van de zomercampagne 'de zomer is om te delen', eenmalig een bijzonder jasje. Tot en met 23 juli kon heel Nederland zich opgeven om samen met Friends Fries hun vriendschap te vieren. Via de McDonald’s App hebben fans gedeeld wat hun vriendschap met hun BFF zo speciaal maakt. Daarmee maakten ze ook gelijk kans op leuke prijzen, bijvoorbeeld exclusieve McDonald’s merchandise, waaronder twee gouden vriendschapskettinkjes bestaande uit elk een deel van een frietbakje. Deze speciaal ontworpen McDonald’s merchandise wordt op zaterdag 30 juli, de Dag van de Vriendschap, uitgereikt.

Dat Franse Frietjes heel goed verbinden, laat McDonald’s in een korte documentaire zien waarin twee oude vrienden herenigd worden doormiddel van Friends Fries. Deze docu is vanaf zaterdag 30 juli te zien op het YouTube-kanaal van McDonald’s Nederland. En tot en met 29 augustus rijdt de McDonald’s Friet Truck door Nederland. Om kans te maken op een bezoekje van de McDonald’s Friet Truck, kunnen fans via de McDonald’s App laten weten met wie ze Friends Fries willen delen. Winnaars krijgen dan samen met ongeveer twintig personen van een gratis portie Friends Fries en kunnen zo samen de zomer vieren. 

Terry de Graaff, Brand Manager bij McDonald’s Nederland: “We zien in ons restaurant dat Franse Frietjes heel veel gedeeld worden. Soms gevraagd, maar soms ook ongevraagd, want wie herkent nou niet dat je vriend of vriendin aan tafel een frietje van je pikt. Franse Frietjes staan voor ons symbool voor delen. En delen doe je met vrienden, daar staan we deze zomer graag bij stil. Want de zomer is bij uitstek het seizoen om samen te delen." 


Bureaus

Media

Economisch