MIKA: Koffiebar met yogahub in De Bilt

MIKA: Koffiebar met yogahub in De Bilt

25-01-2024 (15:03) - Marketing

Michael van Eekeren (43) heeft meer dan 20 jaar ervaring in de Utrechtse horeca en deze ervaring neemt hij nu mee naar De Bilt.

Toen zijn dochter één werd, verhuisde hij met zijn gezin van Utrecht naar De Bilt. Hier woont hij nu al bijna 5 jaar. Daarom wordt dit nu de plek om zijn grote droom te verwezenlijken. Hij opent een koffiebar met een ruime yogastudio op de Hessenweg, in het centrum van De Bilt. De koffiebar zal ook plek bieden voor een speelhoek voor kinderen en in de yogastudio zal ook kinderyoga gegeven worden.

MIKA

“Het idee om horeca te combineren met ruimte voor yoga, heb ik al jaren in mijn hoofd. Dat gecombineerd met een plek voor ouders met jonge kinderen, miste ik bij mij in de buurt. Hoe mooi is het dat ik nu op loopafstand van mijn huis zo’n plek kan aanbieden! Die plek heet MIKA, een verbastering van mijn eigen naam, maar ook van de uitdrukking ‘Mi casa es su casa'. Ik wil er een community creëren, waar iedereen zich welkom voelt," aldus van Michael

Yogahub

Aan de voorkant komt een koffiebar met een gezonde menukaart à la ‘All Day Breakfast’ en specialty coffee, zorgvuldig samengestelde premium theeën en verschillende homemade dranken. Aan de achterkant komt een yogacentrum, een zogenaamde yogashala, met verschillende yogavormen en waar ook ruimte is voor andere disciplines, neem bijvoorbeeld Tai Chi en Jiu Jitsu. Ook hypnobirthing-lessen, groepsmeditaties en meer zullen in deze ‘Room for Practice’ aangeboden worden. Vandaar de naam yoga hub - het moet een plek worden voor een yoga lifestyle en waar mensen samenkomen die hier op een laagdrempelige manier mee kennis willen maken.

Crowdfundingcampagne

Michael hoopt de deuren van MIKA in het voorjaar te openen en begint het nieuwe jaar spannend. Om de financiering bij elkaar te brengen is Michael een crowdfundingcampagne gestart via CrowdAboutnow. Al 62% is opgehaald, maar om de deuren te openen moet 100% behaald worden. "Ik vind dit een moeilijke fase. Ik kan niet wachten om te beginnen, maar eerst moeten de financiële middelen er zijn, waar ik op het moment nog hard mee bezig ben.” Investeren kan nog tot 21 februari, via https://crowdaboutnow.nl/campagnes/mika


Bureaus

Media

Economisch