MINI Nederland geeft BYBORRE en Studio RENS een voice

08-11-2021 (13:42) - Marketing

MINI Nederland lanceert te ere van de samenwerking met Dutch Dedsign Week twee MINI VOICES: BYBORRE en Studio RENS.

Met MINI VOICES is een platform gecreëerd om bijzondere personen, designers en andere initiatieven die de wereld kunnen veranderen een stem te geven. In verschillende Europese landen ondersteunt MINI creatieve bedrijven en start-ups die de maatschappelijke uitdagingen van vandaag aanpakken met hun ongebruikelijke ideeën. Zij laten zien hoe een duurzame, maatschappelijk verantwoorde toekomst vorm kan krijgen.

Vanwege de samenwerking met de DDW koos MINI Nederland twee Nederlandse designstudio’s, die als finalisten verbonden waren bij de DDA x MINI Award.

Borre Akkersdijk, van BYBORRE, was in 2012 winnaar van de MINI Young designer Award en in 2021 winnaar van de Dutch Design Award in de categorie product design. BYBORRE staat internationaal bekend als textiel innovator. Naast de link uit 2012 heeft Borre Akkersdijk ook een link met de MINI Vision Urbanaut – het concept dat MINI exposeerde op de DDW. Een van de stoffen die hierin is gebruikt is namelijk ontworpen en gemaakt door studio BYBORRE. BYBORRE rekt de grenzen van textielontwikkeling op door makers de creatieve vrijheid te geven hun eigen textiel te creëren. Dankzij directe toegang tot de technologie en mogelijkheden van rondbreimachines via een online editor zijn kleuren, designs, functionaliteiten en texturen zelf te bepalen. Textielcreatie op maat, voor alle makers die zelf de prestaties, esthetiek en impact van hun textiel op onze wereld in de hand willen hebben, in industrieën als mode en kleding, interieur en dus ook de automotive. Meer informatie over BYBORRE lees je op het MINI VOICES platform.

Studio RENS – opgericht door Renee Mennen en Stefanie van Keijsteren – is een op onderzoek gebaseerde studio met een speelse visie en een uitgesproken benadering van design. Door de grenzen van zowel kleur als materiaal te verkennen en te verleggen, ontwikkelt het duo onder meer interieurobjecten, vloerkleden en wandtapijten. Ontwerpen die voldoen aan de creativiteit van de gerenommeerde labels waarmee ze samenwerken — of om hun exclusieve collectie te verrijken en uit te breiden. Studio RENS ontwerpt op basis van onderzoek. Vanuit Eindhoven initieert het duo projecten waarin kleur vaak een centrale rol speelt. 

“BYBORRE en Studio RENS zijn twee Nederlandse super getalenteerde en internationaal erkende designstudio’s die ondernemen met een blik op de toekomst. We zien veel overeenkomsten met MINI op het gebied van out-of the box- denken, het challengen van de status quo en het omarmen van duurzaam ondernemen”, aldus Daniëlle Dieben, Head of MINI Nederland.
 


Bureaus

Media

Economisch