Nationale-Nederlanden en Atletiekunie helpen de beginnende hardloper

Nationale-Nederlanden en Atletiekunie helpen de beginnende hardloper

17-04-2024 (06:30) - Marketing

Nationale-Nederlanden (onderdeel van NN Group) en hardlopen.nl, een platform van de Atletiekunie, lanceren de NN Running Coach. Deze persoonlijke digitale coach op hardlopen.nl is het eerste resultaat van een nieuwe samenwerking tussen de sportbond en de financiële dienstverlener. Sportmarketingbureau On Your Marks ontwikkelde de AI-chatbot, app en bijbehorende marketingcampagne.

Op de goede manier starten met hardlopen is voor veel Nederlanders een uitdaging, blijkt uit recent onderzoek van Markteffect. Dit was aanleiding voor Nationale-Nederlanden en de Atletiekunie om de NN Running Coach te lanceren: een digitaal platform dat beginnende hardlopers helpt om op een verantwoorde manier te starten met de sport.

Op het platform vinden lopers een chatbot die met behulp van AI put uit ruim 13.000 artikelen van hardlopen.nl. De AI-chatbot geeft zo persoonlijk en deskundig advies gebaseerd op artikelen over onder meer trainingen, oefeningen, looptechniek, blessurepreventie, uitrusting, routes en voeding. Betrouwbare en persoonlijke coaching wordt zo op grote schaal toegankelijk gemaakt.

Supporter van hardlopen

Mariëlle Krouwel, CMO van NN Group, vertelt waarom de lancering van de AI-chatbot een logische volgende stap is voor NN: “Wij zijn al jarenlang internationaal sponsor en supporter van hardlopen, met onder meer de NN Marathon Rotterdam, de NN San Silvestre Vallecana in Madrid en de professionele atleten van het NN Running Team”.

Krouwel vervolgt: “Met deze nieuwe samenwerking hopen we in Nederland naast de gevorderde hardlopers die we bedienen met de hardloopevenementen, ook mensen die nog niet hardlopen het plezier van de sport te laten ontdekken. Want hardlopen is goed voor je fysieke en mentale welzijn, mits je het op de juiste manier aanpakt. Met de NN Running Coach zetten we de volgende stap in onze sportsponsoring-strategie. We zijn verheugd dat we deze gratis support mede mogelijk kunnen maken zodat iedereen op een verantwoorde en vooral leuke manier met hardlopen kan beginnen.”

Ontwikkeling van de app

De NN Running Coach is het begin van de samenwerking met de Atletiekunie. De digitale hardloopcoach werd afgelopen week al uitvoerig getest rondom de NN Marathon Rotterdam. Het platform wordt de komende maanden doorontwikkeld tot een app die het advies personaliseert op basis van voorkeuren en eerdere chats. De app bevat dan ook een activity tracker en is in staat om trainingsprogramma’s af te stemmen op het weer, de belastbaarheid en hoe de loper zich voelt.

Nationaal hardloopprogramma

Ook de fysieke cursus blijft belangrijk bij hardlopen. Daarom is een nieuw nationaal hardloopprogramma ontwikkeld dat - na ruim elf jaar - Start to Run vervangt. Atletiekverenigingen en loopgroepen in het hele land gaan zoveel mogelijk mensen begeleiden bij het verantwoord beginnen met hardlopen.

Pieke de Zwart, directeur Atletiekunie, vertelt: “Het is onze missie om liefhebbers van de sport verantwoord in beweging te brengen en te houden, om zo een bijdrage te leveren aan een gezonder en vitaler Nederland. Met de support van Nationale-Nederlanden kunnen we onze kennis op vernieuwende wijze ontsluiten en samen echt impact maken.”


Bureaus

Media

Economisch