Orderchamp maakt groene en goedkoop verzenden mogelijk

18-01-2022 (15:44) - Marketing

Online inkoopplatform Orderchamp opent een eigen distributiecentrum in Venlo om de Europese markt te bedienen. Merken die verkopen op Orderchamp kunnen nu gebruik maken van een fulfilment-dienst die het volledige volume van de aangeboden merken combineert, om hun fulfilment groener, goedkoper en makkelijker te maken. Vorig kwartaal werd de service uitvoerig getest en nu is hij voor alle Orderchamp merken beschikbaar.

Met deze nieuwe oplossing zorgt Orderchamp dat de aangesloten merken groenere keuzes kunnen maken voor hun fulfilment. COO Max Verduyn: "Naast het gebruik van plastic-vrije verpakkingen en het compenseren van onvermijdelijke CO2 uitstoot, focussen we ook op het combineren van bestellingen wanneer we vanuit ons distributiecentrum vervoeren naar de rest van Europa. Op deze manier zorgen we dat ook kleine- tot middelgrote merken duurzame keuzes kunnen maken."
 

Onderhandelingskracht

Door het bundelen van volume van merken, zorgt het bedrijf bovendien dat de prijzen laag gehouden worden. Jim Woerdman (IZY Bottles): "Orderchamp heeft de onderhandelingskracht die wij als een klein merk simpelweg niet hebben. Ook zijn fulfilment prijzen meestal vaag en bevatten veel verborgen kosten. Orderchamp heeft ervoor gezorgd dat deze prijzen transparant en overzichtelijk zijn.

Orderchamp maakt het fulfilment proces overzichtelijk door alle bestellingen van A tot Z te beheren vanuit het distributiecentrum van 5000 m2, dat uitgebreid kan worden tot 20.000 m2. Merken verzenden hun voorraad en het bedrijf doet de rest. Integraties met e-commerce software als WooCommerce en Shopify maken het tevens mogelijk om alle voorraad gemakkelijk te beheren en elk ander extern kanaal te koppelen.

Bureaus

Media

Economisch