PEUGEOT laat bestuurders rustiger rijden met nieuwe app

PEUGEOT laat bestuurders rustiger rijden met nieuwe app

28-03-2024 (12:30) - Marketing

PEUGEOT is ervan overtuigd dat muziek een positieve rol kan spelen bij het bevorderen van de verkeersveiligheid. Daarom lanceert het merk in Nederland de Road Sessions-app. De applicatie bewerkt realtime muziek om (jonge) bestuurders te stimuleren tot verantwoord rijgedrag.

De app baseert zich onder meer op het luistergedrag in de auto en past de muziek aan om de bestuurder te stimuleren zijn of haar rijgedrag te verbeteren en snelheid te matigen wanneer nodig. PEUGEOT hoopt daarmee een bijdrage te leveren aan de verkeersveiligheid en het aantal slachtoffers te verkleinen.

De app herkent variabelen in de muziek die ervoor zorgen dat veel bestuurders onbewust sneller gaan rijden, zoals het tempo, de dansbaarheid, het volume en de energie die dat geeft. Vervolgens past de app de muzieknummers aan, bijvoorbeeld in overeenstemming met de snelheidslimiet. Daarmee krijgt de bestuurder muziek te horen die past bij de weg en de verkeerssituatie. De app reageert als de snelheid te hoog is en past de muziek aan zodat de bestuurder wordt gestimuleerd rustiger te gaan rijden. De Road Sessions-app mixt muziek van zenders die het ontwikkelingsteam van PEUGEOT heeft geselecteerd.

De app bevat ook een samengestelde sessie van de bekende DJ en producer Tom Trago. Gebruikers kunnen ervoor kiezen om uitsluitend zijn muziekselectie te beluisteren tijdens hun rit. PEUGEOT nodigt ook andere Europese DJ’s uit om met sessies te komen en daarmee zowel hun muziek als veiliger rijden te promoten. Het merk wil de Road Sessions-app ontwikkelen tot een platform waarop muziekliefhebbers hun favoriete nummers kunnen delen en nieuwe tracks kunnen ontdekken.

Bastiaan de Groot, Brand Director Peugeot Nederland, is enthousiast over de nieuwe functie: “Rijden met muziek op is een tweede natuur. Wat zo interessant is aan Road Sessions is dat we muziek - een van de zaken die rijden zo leuk maakt – gebruiken om bestuurders rustiger te laten rijden. Het is een digital-first evolutie die ons bij wijze van spreken verandert van een automerk naar een bijrijder.”

Met de Road Sessions-app, die ontwikkeld is door 180 Amsterdam in samenwerking met technologiepartner Robot Kittens uit Hilversum, draagt PEUGEOT bij aan een intuïtievere en effectievere communicatie rond verkeersveiligheid. De Road Sessions-app is gratis te downloaden via Google Play en de Apple App Store. 

 


Bureaus

Media

Economisch