Plastic Soup Surfer genomineerd bij Coolest Dutch Brands 2018

28-11-2018 (14:00) - Marketing

Het verhaal van Merijn Tinga en de Plastic Soup Surfer klinkt als een spannend jongensboek. Maar er is veel meer dan dat alleen om Tinga met zijn initiatief als elfde merk te nomineren bij Coolest Dutch Brands 2018. Het is de manier waarop deze bioloog, kunstenaar en surfer onvermoeibaar de hoeveelheid plastic in ons milieu een halt toeroept, die respect afdwingt èn een nominatie in deze competitie meer dan verdiend maakt.


Merijn Tinga: 'Samen met ons heeft Google een webapp gemaakt waarmee consumenten met hun smartphone afval kunnen opsporen. Google onthoudt waar, hoeveel en van welk materiaal. Met die gegevens kunnen we naar bedrijven stappen. Zo betrekken we consumenten op een laagdrempelige manier bij onze visie en doen we iets waarmee we echte gedragsverandering voor elkaar krijgen.'


Meer weten over het de Plastic Soup Surfer?
Lees het volledige interview met  Merijn Tinga in de nieuwe editie van FONK magazine


over Coolest Dutch Brands 2018

Welk merk is het meest sustainable? Dat is de grote vraag bij de tweede editie van Coolest Dutch Brands. Na een eerste knallende editie van Coolest Dutch Brands 2017, geeft FONK dit jaar het podium aan duurzame merken. In 2018 selecteert de redactie van Fonk maandelijks een actueel sustainable brand van Nederlandse origine die door lef en uitgekiende marketing een breed publiek aanspreken en van daaruit ook daadwerkelijk een verandering weten te bewerkstelligen. Begin volgend jaar kiest de vakjury Coolest Dutch Brands van 48 creatives en strategen uit de 12 genomineerde merken hét winnende merk van 2018.
 


Tot nu toe nu genomineerd bij Coolest Dutch Brands 2018: Tony’s Chocolonely, PicnicPLUSBunqMarie-Stella-MarisASN BankVandebronDe Vegetarische Slager, Kings of IndigoPeeze Koffie en nu dus ook The Plastic Soup Surfer. In december maken we de twaalfde en laatste nominatie in aanloop naar de juryrondes in januari, februari en maart 2019 bekend.


Bureaus

Media

Economisch