PUMA tekent snelste vrouw ter wereld

PUMA tekent snelste vrouw ter wereld

15-07-2022 (16:00) - Marketing

Sportmerk PUMA heeft vijfvoudig Olympisch kampioene én snelste vrouw ter wereld Elaine Thompson-Herah gecontracteerd.
 
De 30-jarige Jamaicaanse zal het scala PUMA baan- en veldatleten verder versterken in de aanloop naar de wereldkampioenschappen atletiek 2022 in Eugene, Oregon, VS.
 
Elaine Thompson-Herah is de eerste vrouw in de geschiedenis die de "sprintdubbel" op op één volgende Olympische Spelen heeft gewonnen. Ze veroverde goud op zowel de 100- als de 200 meter op de Olympische Spelen van 2016 in Rio en nogmaals op de Olympische Spelen van 2020 in Tokio. Naast haar historische Olympische prestaties werd Elaine Thompson-Herah de snelste vrouw op aarde toen ze in 2021 10,54 seconden liep op de Prefontaine Classic in Eugene, VS.
 
"We zijn ontzettend blij dat Elaine ervoor heeft gekozen om zich bij de PUMA-familie aan te sluiten," aldus PUMA CEO Bjørn Gulden. "Met haar snelheid belichaamt ze alles waar wij als merk voor staan. Elaine liep vorig jaar de op één na snelste tijd in de geschiedenis van de vrouwen en is slechts 0,05 seconde verwijderd van een wereldrecord. Ze mikt op het wereldrecord op de 100 meter en wij willen haar helpen dat doel te bereiken met onze meest innovatieve performance producten."
 
PUMA heeft een lange geschiedenis in Track & Field en is sinds 2002 sponsor van de Jamaica Athletics Administrative Association. Elaine Thompson-Herah sluit zich nu aan bij haar Jamaicaanse landgenoot, sprintsuperheld, wereldrecordhouder én Olympisch gouden medaillewinnaar Usain Bolt.
 
 

Bureaus

Media

Economisch