RocketX en Figures lanceren Salary Benchmark Report 2023

05-12-2023 (15:00) - Marketing

RocketX, de Europese scale-up accelerator met hoofdkantoor in Amsterdam, heeft de krachten gebundeld met Figures, het real-time compensatie management platform. Samen presenteren ze een vernieuwd salaris benchmark rapport dat licht werpt op de salarisontwikkelingen bij start-ups en scale-ups in Nederland.

Het eerste Salary Benchmark Report van RocketX, uitgebracht in 2021, werd positief ontvangen door zowel scale-ups als talent. Sindsdien hebben ze vergelijkbare rapporten uitgebracht voor Berlijn, München en Duitsland in zijn geheel. De recent uitgebrachte derde editie voor de Nederlandse markt legt de focus op het revenue domein en onderzoekt nauwkeurig de salaristrends binnen de vakgebieden Marketing, Sales, Customer Success en Revenue Operations.

Talent

“Talent is verreweg de grootste kostenpost voor scale-ups. De markt is zeer dynamisch en kent chronische krapte, al kiezen bedrijven na jaren van enorme expansiedrift nu voor een meer efficiënt groeimodel en daarmee een voorzichtiger wervingsbeleid. Hierdoor is het belang van een goed salarishuis en inzicht in wat een eerlijke beloning is, alleen maar groter geworden. Voor zowel bedrijven als talent. Wat ons rapport en de samenwerking met Figures zo krachtig maakt, is het gebruik van echte salarisgegevens rechtstreeks uit de payrolling systemen van start-ups en scale-ups, wat aanzienlijke toegevoegde waarde biedt. Dit willen we voor iedereen beschikbaar maken om de juiste keuzes op te kunnen maken.” Beer Zandt, medeoprichter en Head of Partnerships bij RocketX.

Onder druk

Nu de economie vertraagt en de financiële middelen beperkter worden, staan organisaties onder toenemende druk om hun budgetten zorgvuldig te beheren. Als gevolg geven veel bedrijven prioriteit aan het behouden en verbinden van hun bestaande talent om de hoge kosten van personeelsverloop te drukken. In deze context is het nog belangrijker geworden voor bedrijven om ervoor te zorgen dat ze concurrerende salarissen bieden die de dynamiek van de markt weerspiegelen.

Om dit te bereiken investeren veel bedrijven in salarisbenchmarkingtools, om up-to-date te blijven met de trends binnen de sector en markttarieven. Gelijktijdig worden sollicitanten steeds beter geïnformeerd over salarissen, en vragen tijdens het sollicitatieproces steeds vaker om meer transparantie over zowel het salaris als de secundaire arbeidsvoorwaarden. Dit heeft geleid tot een groeiende behoefte aan open en eerlijke communicatie, waarbij werkgevers en werknemers streven naar meer transparantie. Het wordt steeds duidelijker dat deze transparantie een cruciale factor is geworden in het behouden en aantrekken van talent. 


Bureaus

Media

Economisch