Shopify en YouTube combineren e-commerce en community met YouTube Shopping

Shopify en YouTube combineren e-commerce en community met YouTube Shopping

19-07-2022 (15:59) - Marketing

Shopify heeft onlangs een nieuw e-commerce tijdperk geïntroduceerd, Connect to Consumer (C2C), en heeft met de aankondiging van YouTube Shopping een snelle opvolger te pakken om de visie tot leven te brengen.
 
Met de samenwerking bieden Shopify en YouTube merchants en creators een innovatieve manier om in direct contact te komen met de consument, hun bedrijf uit te bouwen en hun verhalen te delen. Met YouTube Shopping kunnen merchants hun online winkel eenvoudig integreren met een van ’s werelds grootste entertainmentplatforms – met een bereik van meer dan 2 miljard maandelijks ingelogde gebruikers – om zo consumenten en kijkers te ontmoeten waar ze al zijn.
 

Consumentvraag naar live shopping

Met de lancering van YouTube Shopping speelt Shopify in op de vraag van consumenten naar live shopping. Uit onderzoek* blijkt dat merchants steeds meer interesse in het fenomeen live shopping krijgen, tussen augustus en oktober 2021 nam de groei van het aantal geïnstalleerde livestream shopping-apps toe met 40% ten opzichte van drie maanden daarvoor. Slechts 13% van de consumenten zegt in het afgelopen jaar te hebben deelgenomen aan een livestream shopping event. Tegen 2022 kan dit echter verdubbeld zijn: maar liefst 30% van de consumenten zegt van plan te zijn een aankoop te doen tijdens een livestream shopping event. Betekenisvolle interactie met consumenten blijkt dus niet langer een nice-to-have, maar een noodzaak.
 
"De content creator economie is booming en we merken dat Nederlandse creators op YouTube zich steeds vaker ontpoppen tot ondernemers met een eigen brand. Internationaal zien we ook dat commercevormen als livestream shopping volop ingezet worden, bijvoorbeeld in China. Ook in Nederland zien we live shopping aan terrein winnen en met Shopify’s nieuwe YouTube-integratie spelen we hier direct op in. Het helpt creators om hun aanbod eenvoudig aan te bieden daar waar hun volgers en potentiële kopers toch al zijn: op YouTube. We kijken ernaar uit om de langdurige samenwerking die we hebben met Google op deze manier uit te breiden en de D2C-commerce grenzen op YouTube te gaan verleggen", aldus Mel van Lieshout, Country Manager Nederland bij Shopify.
 

Verkopen via YouTube op drie manieren

Shopify merchants kunnen hun volledige productaanbod op drie manieren op YouTube verkopen:
- YouTube Live: merchants kunnen producten taggen en pinnen tijdens belangrijke momenten in een livestream, en kunnen tijdens het shoppen en afrekenen van een product naar de livestream blijven kijken.
- On-demand video’s: merchants kunnen een lijst producten tonen in een productschap onder on-demand video’s.
- Store tab: een nieuw tabblad kan worden toegevoegd aan het YouTube-kanaal van merchants, waarin hun complete productassortiment wordt getoond.

Omdat Shopify als het retail besturingssysteem van een merchant wordt gebruikt, worden productdetails zoals namen, afbeeldingen, prijzen en levering up-to-date gehouden op alle verschillende kanalen. Wanneer een product is uitverkocht, wordt het automatisch van YouTube verwijderd. Ook kunnen merchants de verkoopprestaties van live en on-demand video's rechtstreeks vanuit hun Shopify-admin bijhouden, inclusief een compleet overzicht van multi-channel verkopen.
 

Bureaus

Media

Economisch