Stichting Super Chill lanceert app met tools voor mentaal welzijn kinderen

Stichting Super Chill lanceert app met tools voor mentaal welzijn kinderen

04-04-2024 (13:45) - Marketing

Aan de hand van een merkstrategie ontwikkeld door NOA Collective heeft Stichting Super Chill op 4 april haar app gelanceerd.

NOA versterkt haar rol niet alleen als strategisch partner, maar ook als mede-eigenaar van de stichting naast oprichtingspartner Rituals Cosmetics, wat hun commitment tot het omzetten van visie in realiteit weerspiegelt. Deze inzet wordt extra benadrukt door Geert Pelsma's rol als Managing Director, die de leiding neemt over de transformatie in 2024. Pelsma: "Als ervaren merkbouwers hebben wij NOA opgericht met een ondernemende aanpak. We staan niet alleen aan de zijlijn met advies; we nemen verantwoordelijkheid én voeren de strategie zelf uit.”

Toename van psychische klachten onder kinderen

Stichting Super Chill introduceert haar app voor kinderen in de basisschoolleeftijd vanaf 6 jaar en hun ouders en verzorgers, met dagelijkse rituelen en oefeningen die speciaal zijn afgestemd op jonge koppies.

? Levi van Dam, bijzonder hoogleraar veerkrachtig opgroeien aan de UvA en bestuurder Super Chill: “Sinds 2017 zijn de emotionele en gedragsproblemen onder kinderen in de bovenbouw van het basisonderwijs enorm toegenomen: meisjes ervaren twee keer zo veel emotionele problemen en jongens bijna anderhalf keer zo veel gedragsproblemen. Bijna de helft van de kinderen in groep 8 zegt social media te gebruiken of online games te spelen, om maar niet aan vervelende dingen te hoeven denken. Met de Super Chill app willen we de mogelijkheden van technologie op een positieve manier benutten, om kinderen van jongs af aan te leren omgaan met de druk van onze samenleving.”

Het is de missie van de stichting om minimaal 10 miljoen kinderen in Europa de komende drie jaar te helpen met het creëren van een gezonde en positieve mindset. Dit doen we door ‘Super Chill momenten’ een integraal onderdeel te maken van de opvoeding van kinderen. Via een app met speelse bewegings- en kalmeringsoefeningen biedt Super Chill kinderen tools om veerkrachtig en positief op te groeien.

Toenemende emotionele problemen in cijfers

Het creëren van een gezonde en positieve mindset en kinderen leren omgaan met de uitdagingen van het leven kan volgens Super Chill niet vroeg genoeg beginnen. Zo blijkt uit bronnen van het Trimbos Instituut (Mentale gezondheid jeugd in cijfers, 2021) en het Nederlands Jeugd Instituut (Cijfers over welbevinden en mentale gezondheid, 2023) dat het percentage kinderen dat druk ervaart van schoolwerk aanzienlijk is gestegen, van 17% tot 38% in recentere jaren. Uit onderzoek onder 400 respondenten (ouders met jongste kind onder de 12 jaar), geeft ruim 76% aan dat hun kind meer prikkels en/of prestatiedruk ervaart dan zij zelf vroeger. Ruim 70% van de ouders heeft nog nooit

Andere kant laten zien

“Kinderen die vandaag de dag opgroeien, worden geconfronteerd met veel stressfactoren en prikkels. De hedendaagse leventjes met alle naschoolse activiteiten geeft meer prestatiedruk. Voor deze generatie digital natives lijken stressfactoren ook te worden versterkt door hun digitale omgeving. Smartphones, tablets, spelcomputers, al deze technologische innovaties hebben een revolutie teweeggebracht in de kindertijd, met daarbij ook een negatief effect. Met de app van Super Chill willen we de andere kant laten zien. Wij pretenderen niet met één app dit allemaal op te lossen, maar we geloven wel dat we technologie als middel kunnen inzetten om kinderen van jongs af aan te leren omgaan met de druk van onze hedendaagse samenleving.” aldus Niki Schilling, Bestuursvoorzitter Stichting Super Chill.

Kleine rituelen

Super Chill helpt kinderen door eenvoudige, leuke en toegankelijke kleine rituelen en speelse bewegings- en kalmeringsoefeningen aan te bieden via de Super Chill app. Dit dient als toolkit die kinderen kunnen inzetten zodat ze de uitdagingen van het leven met een fris en rustig koppie tegemoet kunnen treden.

 


Bureaus

Media

Economisch