Suitable neemt Steppin' Out over, blijft bestaan als zelfstandig merk

Suitable neemt Steppin' Out over, blijft bestaan als zelfstandig merk

03-07-2024 (12:50) - Marketing

Vanaf september is Suitable de nieuwe eigenaar van Steppin' Out, dat blijft bestaan als zelfstandig merk binnen het Suitable merkenpakket.

Na meer dan twaalf jaar met hart en ziel aan het modemerk te hebben gewerkt, vond eigenaar Clé Enneking het tijd om Steppin' Out - bekend om haar klassieke collecties met een eigenzinnige twist - over te dragen. “Ik ben hierin echt op zoek gegaan naar de juiste partij en dat was zonder twijfel Suitable.”

Suitable kon zich ook vinden in het herontdekken van klassiekers. “In onze gesprekken met Clé vielen de puzzelstukjes op hun plaats”, verklaart Suitable eigenaar en oprichter Raoul van Dun. “Ik heb altijd met trots naar Steppin’ Out gekeken. Toen ik in mijn studententijd begon als ondernemer, was dit merk mijn grote voorbeeld.”

Nieuwe stap

Enneking en Van Dun kennen elkaar al jaren, maar gingen pas in november vorig jaar serieus om de tafel zitten. Van Dun vertelt: “We hebben dezelfde doelgroep en verkopen dezelfde soort kleding. Het ligt dus in elkaars verlengde en daar zagen we ook de kansen liggen. Uiteindelijk hebben we besloten dat Steppin’ Out als zelfstandig merk onderdeel zal zijn van Suitable. We gaan dus investeren, bouwen en ontwikkelen aan de bestaande winkels en met het team aan de slag om tot één grote familie te komen.”

De grootste verandering voor de consument is dat Steppin’ Out exclusief herenmode zal verkopen. Bovendien zullen de meeste Steppin’ Out winkels verbouwd worden tot Suitable winkels en zal het merk opgenomen worden in de overige Suitable winkels.


Bureaus

Media

Economisch