Taiko Cuisine viert negende verjaardag met ingrediënt van het jaar
Taiko Cuisine, het restaurant van het Amsterdamse Conservatorium Hotel, door Gault&Millau benoemd tot ‘Best Asian Restaurant 2023’, lanceerde op 30 oktober het ingrediënt van het jaar: rijst.
Jaarlijks viert Taiko Cuisine, geïnspireerd door het Chinese nieuwjaar, samen met een keur van gasten zijn verjaardag met een ‘Taiko New Year’. Bij deze gelegenheid presenteert chef Schilo van Coevorden het product dat hij in zijn menu een jaar lang centraal stelt. Dit jaar is het rijst. Voorgaande jaren waren het ingrediënten als Red King Crab, Hida Wagyu-vlees en Wasabi.
Rijst
Rijst, de meest bekende en veelzijdige graansoort ter wereld, stamt oorspronkelijk uit het oosten van Azië. Resten van rijstvelden onthullen hier een cultuur van duizenden jaren her. Inmiddels is rijst, met zijn vele gezonde eigenschappen en veelzijdige culinaire toepasbaarheid, wereldwijd een van de populairste ingrediënten in de moderne keuken. Aanleiding voor Taiko’s chef Schilo van Coevorden om zijn gasten mee te nemen naar het verre Oosten en van deze graansoort een exclusieve specialiteit te maken. In het jaar van de rijst staan gerechten als Nigiri Amai, Congee with Local Clams en Wagyu Sake Kasu op de kaart.
Taiko Bar
Wat begon als een speelse flirt tussen keuken en bar is – gevoed door een gedeelde passie voor Azië – uitgegroeid tot een compleet nieuw fenomeen: Taiko Bar. Taiko Bar vertaalt het high-end nachtleven van wereldsteden als Bangkok, Tokyo en Shanghai naar de intimiteit van een Amsterdamse buurtkroeg. Taiko Cuisine is gevestigd in wat vroeger het drumlokaal van de muziekschool was.