TikTok en HubSpot gaan samenwerking aan: van volgers trouwe klanten maken

11-01-2024 (14:56) - Marketing

HubSpot en TikTok werken samen om het B2B-merken makkelijker dan ooit te maken nieuwe klanten te werven uit online community’s. Daarvoor is een nieuwe integratie ontworpen, waarmee leads van TikTok rechtstreeks in het Smart CRM van HubSpot kunnen worden vastgelegd.

De integratie is vanaf vandaag beschikbaar in Nederland. De samenwerking is tot stand gekomen in een tijd dat meer en meer klanten merken en producten ontdekken via social media¹ en mkb-bedrijven juist op zoek zijn naar nieuwe manieren om leads te genereren in een uitdagende markt. Twee van de drie mkb’ers gebruiken hier TikTok dagelijks voor. Door het vastleggen van leads te automatiseren met een eigen HubSpot-integratie kunnen mkb-bedrijven betere waarde halen uit community-gebaseerde klantwerving.

Van publiek tot klant

"TikTok heeft een ontzettend betrokken publiek en dat biedt geweldige kansen voor onze Nederlandse klanten", aldus Mark Barry, EMEA Managing Director bij HubSpot. "Deze integratie brengt het ontdekkingsvermogen van TikTok samen met het krachtige klantenplatform van HubSpot om bedrijven te helpen hun publiek succesvol tot klanten te transformeren."

Klantenplatform

Dankzij de no-code integratie kunnen HubSpot-klanten TikTok gebruiken om hun leadgeneratie een boost te geven, prospects op één centrale plek te verzamelen en optimaal gebruik te maken van HubSpots klantenplatform. Dat gaat als volgt:
1. Je integreert je TikTok for Business-account met HubSpot.
2. Je adverteert op TikTok en synchroniseert automatisch en in realtime de gegenereerde leads met het Smart CRM van HubSpot.
3. Je versterkt vervolgens je relaties met leads via de HubSpot Marketing Hub, door gepersonaliseerde campagnes te maken voor verschillende kanalen – van e-mail en betaalde advertenties tot SMS. De nieuwe Sales Hub helpt bij prospecting, leadkwalificatie en closen.
4. De krachtige, AI-gevoede rapportages van HubSpot helpen je in iedere stap om resultaten beter te duiden en de best presterende campagnes te identificeren.

Partnerschap

"TikTok stelt merken in staat om nieuwe doelgroepen en gemeenschappen te bereiken waarmee ze voorheen niet verbonden waren", zegt Lorry Destainville, Head of Product Partnerships bij TikTok. "In het licht van deze nieuwe manier waarop mensen merken ontdekken en ermee in contact komen, zijn we blij samen te werken met HubSpot om adverteerders te helpen de betrokken TikTok-gemeenschap te bereiken en om te zetten in leads. Dit is nog maar het begin van een partnerschap waarvan we geloven dat het bedrijven van iedere omvang helpt succes te behalen op het platform." 


Bureaus

Media

Economisch