Unilever bereikt record in suikerreductie in ijsthee

Unilever bereikt record in suikerreductie in ijsthee

03-10-2023 (15:33) - Marketing

Er is grote vooruitgang geboekt in het reduceren van het suikergehalte in de ijsthee van Lipton. Unilever maakt vandaag bekend dat in ruim 10 jaar tijd 53% suiker is gereduceerd.

Daarnaast bevat 97% van de ijsthee producten in Nederland maximaal 20 kcal per 100ml en is daarmee laag in calorieën. Dit resultaat is mogelijk gemaakt door een diepgaand begrip van wat consumenten verwachten van de ijsthee van Lipton, gecombineerd met stapsgewijze suikerreductie die zorgvuldig in de producten is toegepast.
Consument kiest voor laag in suiker of suikervrij In de categorie van frisdranken is er een duidelijke trend waarbij steeds meer mensen kiezen voor frisdranken met een laag suikergehalte of zelfs helemaal zonder suiker. Ruim 75% van de frisdrinkers drinkt bewust dranken met minder suiker. Dit is terug te zien in het feit dat 66% van Lipton Ice Tea verkochte dranken laag in suiker is of geheel suikervrij.

Behoud van smaak

Thijs Sleddering, Lipton Ice Tea North Europe: “We hebben bewezen dat suikerreductie met behoud van smaak werkt. Deze ontwikkeling is cruciaal voor een veerkrachtige toekomst van Lipton. De komende jaren zal suikerreductie namelijk steeds belangrijker worden door stimulerend overheidsbeleid. Lipton Ice Tea, en alle andere merken van Unilever, streven ernaar om herformulering en innovaties te lanceren die net zo lekker zijn maar beter voor de consument. Dit doen we stapsgewijs met structurele inzet.”

Stevige doelstelling ten aanzien van suikerreductie Unilever heeft ambitieuze doelstellingen voor de reductie van suiker en calorieën in producten gesteld, in lijn met de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). In 2025 zal 80% van het wereldwijde portfolio aan dranken maximaal 5 gram suiker (per 100ml) bevatten. Eind 2022 voldeed 100% van het portfolio in Nederland al aan de doelstelling. Deze voortgang is bereikt door het inzetten van nieuwe ingrediënten die van nature zoet zijn en caloriearme zoetstoffen, om zodoende suiker als ingrediënt te vervangen. Om te blijven innoveren zijn lange termijn doelstellingen en structurele investeringen essentieel. 


Bureaus

Media

Economisch