VEJA opent nieuwe winkel in Berlijn

08-07-2022 (15:36) - Marketing

Na 17 jaar opent VEJA haar nieuwe winkel in de centrale en historische wijk Mitte op de Alte Schönhauser Straße, een van de meest iconische straten van de Duitse hoofdstad.
 
Berlijn is een belangrijke plaats in de geschiedenis van VEJA: het is een van de eerste steden waar het VEJA-project van start ging en een van de eerste steden die VEJA destijds heeft verwelkomd en in het merk geloofde.
 

Design Store

Voor het ontwerp van de winkel werkte VEJA samen met de Berliner architecten Gonzalez Haase. Ze hebben gekozen voor ruwe materialen: beton, eikenhout, staal en aarde. De inspiratie achter deze 100m2 ligt in het minimalistische design van Berlijn, dat tevens terug te vinden is in de VEJA-winkels in Parijs, Bordeaux en New York. De sneakerrekken zijn gemaakt van rammed earth (een mengsel van aarde en beton) dat is bedacht door Frank Lennart, een Duitse ambachtsman. De winkel zal van stroom worden voorzien door Bürgerwerke, een leverancier van hernieuwbare elektriciteit.
 
"Veel mensen hebben ons gezegd: "Jullie moeten niet in Berlijn openen, het is daar moeilijk." Maar dat kon ons niet schelen, we lanceren altijd projecten op de plekken waar we het meest van houden. Berlijn is een balans tussen coolness en het gewicht van de geschiedenis, tussen moderniteit en de underground artistieke scene. Deze stad doet ons denken aan São Paulo, met een brutalistische post-sovjet architectuur. Elke keer als we hier komen, voelen we ons thuis."  

Bureaus

Media

Economisch