‘Kinderen hebben meer Recht op Mediawijsheid’

25-11-2014 (07:51) - Media

Het Kinderrechtenverdrag van de Verenigde Naties, dat deze maand 25 jaar bestaat, moet meer aandacht schenken aan de toegenomen invloed van media op de levens van kinderen. Daarvoor pleiten kinderen en experts op het gebied van media en digitale kinderrechten met het manifest ‘Recht op Mediawijsheid’. 
 
Het manifest is gisteren in Den Haag aan Kinderombudsman Marc Dullaert overhandigd. In het document zijn tien mediawijze kinderrechten opgenomen die kinderen moeten helpen om zich optimaal en veilig te bewegen in onze mediasamenleving.
 
De overhandiging is onderdeel van de Week van de Mediawijsheid die dit jaar in het teken van kinderrechten staat. Want hoe belangrijk het Kinderrechtenverdrag ook is, het document kan wel een opfrisbeurt gebruiken: in de belevingswereld van kinderen is in de afgelopen 25 jaar veel veranderd.
 
Vooral de invloed van media is aanzienlijk toegenomen, en juist over dit onderwerp valt er in het verdrag nauwelijks iets te lezen. Dat moet anders, vinden de kinderen en experts die het manifest hebben opgesteld. Ze hopen met hun constateringen en aanbevelingen een maatschappelijke discussie te starten.
 

 


Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst op dit artikel.

Bureaus

Marketing

Economisch