Aanmeldingen geopend voor DPG Media Traineeship journalistiek talent

30-11-2023 (15:01) - Media

In februari 2024 start DPG Media met de derde editie van het Traineeship journalistiek talent. Het traineeship wordt georganiseerd voor zij-instromers met diverse achtergronden: kandidaten met een andere vooropleiding, maar met een journalistiek en creatief hart, die willen ontdekken of de journalistiek bij hen past.

Kandidaten met passie voor media maken, maar zonder de bijbehorende opleiding en ervaring. Met dit traineeship wil DPG Media ervoor zorgen dat er met een meer diverse blik betrouwbaar nieuws gemaakt kan worden. Daarom opende DPG Media al twee keer eerder haar deuren voor talenten uit een niet-journalistieke omgeving.

Traineeship

Tijdens het traineeship worden de trainees begeleid door ervaren toptrainers, journalistieke experts en boegbeelden en worden zij bij titels als de Volkskrant, NU.nl, Margriet en Donald Duck opgeleid tot mediamaker. De focus van het traineeship ligt op de geschreven journalistiek: het schrijven van nieuws, het doen van interviews en het maken van reportages. Daarnaast verdiepen en verkennen de trainees zich in fotografie, SEO-schrijven en het maken van videoproducties. Tijdens de laatste editie werden er door de trainees ook al tientallen artikelen gepubliceerd voor o.a. AD en de Volkskrant. Inmiddels zijn er diverse trainees aan de slag bij DPG Media.

Buiten de gebaande paden

Philippe Remarque, directeur Journalistiek bij DPG Media: “Wij zijn blij dat we met dit traineeship een manier hebben gevonden om nieuw journalistiek talent aan te boren buiten de gebaande paden. Mensen met levenservaring die de journalistiek in willen en die door hun achtergrond een perspectief meebrengen dat we nodig hebben. Journalisten moeten vanuit elk perspectief kunnen denken en waarnemen. Toch weten we dat de eigen levenservaring daarbij een rol speelt. Daarom is het goed dat de trainees op onze redacties terecht komen en hun draai vinden.”

Melanie van Hemert, directeur HR bij DPG Media: “Wij geloven in diversiteit omdat wij ervan overtuigd zijn dat dat onze nieuwsvoorziening beter maakt. De deur gaat voor de derde keer wagenwijd open in de hoop ook dit jaar weer verrast te worden door het talent in Nederland. We kijken ernaar uit hen te ontmoeten.” 

Geïnteresseerden kunnen hier meer lezen over het traineeship en zich vanaf nu aanmelden via de vacature.


Bureaus

Marketing

Economisch