BOOS wint de Zilveren Nipkowschijf 2022

17-06-2022 (10:44) - Media

De Zilveren Nipkowschijf 2022 is gewonnen door BOOS This is The Voice (BNNVARA). De makers, presentator Tim Hofman en eindredacteur Marije de Roode namen de award in ontvangst. Zelden had, schreef de jury, een programma zo’n kolossale impact als BOOS This is the Voice, het onderzoek dat het team van Tim Hofman (BNNVARA) deed naar grensoverschrijdend gedrag bij het televisieprogramma The Voice of Holland.

‘Met gepaste nederigheid nemen we deze prijs in ontvangst. We danken de jury voor de waardering. En namens de mensen die in onze uitzending spraken: dank als je wilde luisteren.’ Aldus Team BOOS! 


Uit het juryrapport: 'In de dagen voorafgaande aan de publicatie op 20 januari 2022 van de BOOS-aflevering over grensoverschrijdend gedrag bij de talentenjacht The Voice of Holland, werd al duidelijk hoe groot de impact van het onderzoek van het team van Tim Hofman zou worden. Al stond er nog geen minuut van het programma online op BOOS’ YouTube-kanaal, het nieuwe seizoen uitzendingen van The Voice werd al gestaakt, bandleider Rietbergen stapte op en heel Nederland was in de ban van het onderwerp. Terwijl de showbizzprogramma’s zich bogen over de implicaties voor de sterrenlevens, werden in vrijwel ieder gezin, in iedere schoolklas en op iedere werkplek gesprekken gevoerd over machtsmisbruik en seksuele intimidatie. Het volledige juryrapport: https://nipkowschijf.nl/boos-this-is-the-voice/ 

Bureaus

Marketing

Economisch