Elon Musk: nieuwe managers moeten van X weer 'veilige ruimte' maken

Elon Musk: nieuwe managers moeten van X weer 'veilige ruimte' maken

03-04-2024 (11:28) - Media

X heeft managers benoemd die ervoor moeten zorgen dat de dienst 'een veilige ruimte voor iedereen' wordt. Toen Elon Musk anderhalf jaar geleden Twitter overnam, ontsloeg hij juist bijna al het personeel dat hiervoor verantwoordelijk was. Sindsdien werd extremistische en haatdragende inhoud steeds prominenter zichtbaar op het voormalige Twitter. Het platform verloor daardoor veel adverteerders.

Kylie McRoberts, die al bij X werkte, wordt het hoofd voor veiligheid. Ze leidt voortaan een team dat nieuwe functies ontwikkelt voor het handhaven van de huisregels van het socialemediabedrijf. X kondigt daarnaast aan dat Yale Cohen, afkomstig van Publicis, verantwoordelijk wordt voor 'merkveiligheid' en advertenties.

Onlangs besloten onder meer Apple, Disney en IBM, zich terug te trekken van X. Ze maakten zich zorgen over berichten die nazi's verheerlijkten waar hun advertenties naast verschenen.

Musk zelf deed ook een controversiële uitspraak op X. Hij gaf een gebruiker gelijk die beweerde dat joden haat aanwakkerden tegen witte mensen. Later betuigde Musk spijt.

 


Bron: RTL Nieuws / ANP

Bureaus

Marketing

Economisch