Ilse van der Zee nieuwe directeur van A.W. Bruna Uitgevers

Ilse van der Zee nieuwe directeur van A.W. Bruna Uitgevers

26-02-2024 (21:14) - Media

A.W. Bruna, dat onder meer de bestsellers van Suzanne Vermeer, John Grisham en James Clear uitgeeft, heeft Ilse van der Zee aangesteld als nieuwe directeur. Zij volgt Marieke Niezen op die sinds 2018 de directeursrol bij A.W. Bruna vervulde.

Van der Zee is geen onbekende in het boekenvak. Ze was lange tijd het marketinggezicht van Nijgh & Van Ditmar, stapte tien jaar geleden over naar WPG Kindermedia en was de afgelopen twee jaar hoofd marketing van zowel WPG Kindermedia als A.W. Bruna.

”Ilse combineert jarenlange ervaring in marketing met kennis van de uitgeefwereld”, zegt Wiet de Bruijn, algemeen directeur WPG Uitgevers, de keuze voor Ilse van der Zee. “Ze heeft daarnaast een sterke ondernemersgeest, leidinggevende kwaliteiten en liefde voor boeken. Ik ben ervan overtuigd dat zij met A.W. Bruna mooie stappen gaat zetten richting een toekomstbestendige uitgeverij.”

Ilse van der Zee: “Dankzij onze auteurs en mijn geweldige collega’s was A.W. Bruna de afgelopen jaren marktleider op de gebieden spanning en populaire psychologie. Ook hebben we een stevige positie verworven binnen de luisterboekenmarkt. Ik heb er alle vertrouwen in dat we als team ons marktaandeel de komende jaren verder uit gaan bouwen met spraakmakende boeken die aansluiten op de behoeftes van het leespubliek.”
 


Bureaus

Marketing

Economisch