Mediahuis investeert in recruitmenttechnologiebedrijf CareerFairy

19-09-2023 (10:48) - Media

Europese mediagroep Mediahuis investeert in CareerFairy, een snelgroeiende Zwitserse Recruitment technologie scale-up uit Zürich, die studenten en afgestudeerden van Europese universiteiten koppelt aan bedrijven die dit jonge potentieel willen bereiken.

Bedrijven gebruiken CareerFairy om hun employer branding te versterken en om afgestudeerden zowel internationaal als lokaal te werven. Mediahuis is de hoofdinvesteerder in deze financieringsronde en de investering van Mediahuis en Careerfairy’s bestaande aandeelhouders zal worden gebruikt om de internationale groei van CareerFairy te versnellen, parallel aan het ontwikkelen van nieuwe features.

Jonge afgestudeerden werven

CareerFairy begeleidt studenten tijdens hun verkenning van de arbeidsmarkt en brengt ze in contact met bedrijven die het beste passen bij hun opleiding, vaardigheden en interesses. CareerFairy stelt werkgevers in staat om interactieve online evenementen te organiseren, waar werknemers jong talent een beeld geven van het dagelijks leven binnen het bedrijf, hun innovatieve projecten laten zien en een authentieke blik werpen op hun werkcultuur. Naast het stimuleren van de employer branding van de bedrijven en het vroegtijdig in contact brengen van studenten, biedt CareerFairy kandidaten een eenvoudig in-stream sollicitatieproces. Hierdoor biedt Careerfairy bedrijven de mogelijkheid om de anders moeilijk bereikbare groep jonge afgestudeerden te identificeren en aan te werven.

Red tech markt

Met de investering in CareerFairy zet Mediahuis een volgende stap in de RecTech markt, door te investeren in technologie-gedreven bedrijven die een verandering teweeg willen brengen in de sourcing- en recruitmentmarkt, een markt waarin Mediahuis al actief is via het toonaangevende Belgische rekruteringsportaal Jobat.

Startende professionele context

Patrick De Wachter, Business Development Director Mediahuis Marketplaces: "Bedrijven zijn op zoek naar de beste kandidaten en we geloven dat ze steeds meer over de grens zullen kijken om ze te vinden. Aan de andere kant realiseren we ons dat de jongere generatie gebruikmaakt van moderne communicatiekanalen gericht op video, die ze ook verwachten te gebruiken in hun startende professionele context. CareerFairy brengt dit alles samen door een moderne manier van communiceren aan te bieden aan een moeilijk bereikbare doelgroep die makkelijker over de grenzen heen kijken. Het sterke team van CareerFairy heeft laten zien dat ze goed weten hoe deze markt te betreden en de tractie te verhogen. We vinden het geweldig om deel uit te maken van hun toekomstige groei en zullen onze expertise gebruiken om ze te ondersteunen in die reis."


Bureaus

Marketing

Economisch