Mediahuis neemt uitgever Medienhuis Aachen over

17-01-2024 (11:33) - Media

Mediahuis heeft de resterende 30% van de aandelen in de Duitse uitgever Medienhaus Aachen GmbH verkregen. Begin 2022 verwierf de Europese mediagroep 70% van de aandelen in Medienhaus Aachen GmbH. De overige 30% bleven toen in handen van Rheinische Post Mediengruppe, dat nu haar aandelen aan Mediahuis heeft verkocht. Met deze transactie is Medienhuis Aachen nu volledig eigendom van Mediahuis.

De uitbreiding van haar activiteiten naar de Duitse regio Noordrijn-Westfalen begin 2022, was een belangrijke stap voor Mediahuis dat hiermee voor het eerst toetrad tot de Duitse krantenmarkt. Als meerderheidsaandeelhouder begeleidde Mediahuis de Duitse uitgever afgelopen twee jaar in het digitale transformatieproject. Medienhaus Aachen kon hierbij gebruik maken van de kennis en schaalgrootte die Mediahuis als groep te bieden heeft en kon zo zijn digitaal groeien versnellen.

Paul Verwilt, COO Mediahuis groep en voorzitter van Medienhaus Aachen: “Na twee jaar samenwerken met Rheinische Post Mediengruppe zijn we gezamenlijk overeengekomen dat een structuur met één aandeelhouder in plaats van twee mediagroepen, de verdere ontwikkeling van Medienhaus Aachen positief beïnvloedt en haar digitale transformatie verder zal kunnen versnellen. Het feit dat de uitgever van de Aachener Zeitung voortaan voor de volle 100% deel uitmaakt van Mediahuis groep, benadrukt ons geloof in de verdere toekomst van Medienhaus Aachen en versterkt tegelijkertijd de groeiambities van Mediahuis in de Duitse markt.”

 


Bureaus

Marketing

Economisch