MTV komt met documentaire over Bob Marley

MTV komt met documentaire over Bob Marley

06-02-2024 (17:14) - Media

De maand februari staat in het teken van Bob Marley. Op 6 februari zou de Jamaicaanse singer-songwriter 79 zijn geworden en daarom wordt hij geëerd met een film over zijn leven: Bob Marley: One Love (vanaf 14 februari in de bioscoop). Naar aanleiding van deze release presenteert MTV op woensdag 7 februari om 19.00 uur een speciale aflevering van de serie Behind the Music, gewijd aan de iconische artiest. 

Behind the Music: Bob Marley vertelt het verhaal van het reggae-icoon aan de hand van nooit eerder vertoond materiaal, waaronder foto's, films, nieuwsvideo's, beelden van optredens en meer. De aflevering bevat exclusieve interviews met verschillende personen die een belangrijke rol hebben gespeeld in de carrière van Marley. Ook komen natuurlijk Bob's moeder, Cedella Booker, vrouw Rita Marley en kinderen Sharon, Ziggy en Stephen voorbij.

Over Bob Marley

In Kingston ontmoette Bob Marley de toen nog jonge reggae-iconen Bunny Wailer en Peter Tosh. Het trio vormde de groep The Wailers die eind jaren ‘60 de beste band van het land werd genoemd. Marley vocht tegen onderdrukking en onrecht met krachtige en inspirerende muziek, maar was nog steeds alleen bekend in Jamaica – totdat Chris Blackwell, oprichter van Island Records, Marley ontdekte en introduceerde aan de wereld. 

Behind the Music: Bob Marley is op woensdag 7 februari om 19.00 uur te zien op MTV.


Bureaus

Marketing

Economisch