Najaarsprogrammering NPO voor elk wat wils

30-08-2023 (10:00) - Media

De publieke omroep maakt komend seizoen in alle genres programma’s "vanuit het hart van de samenleving". Thema’s die heel Nederland raken, vormen de rode draad in de vernieuwde programmering van NPO 1, 2, 3, Zapp/Zappelin, NPO Start/Plus en online. Een kleine selectie uit het aanbod van seizoen 2023/2024:

De publieke omroepen hebben de komende maanden veel aandacht voor de verkiezingen in tal van (extra) nieuws- en actualiteitenprogramma’s. Zo presenteren Sven Kockelmann en Tijs van den Brink elke vrijdag in Op1 politieke specials. House of politics bezoekt lijsttrekkers thuis, op zoek naar de persoon achter de politicus. Pointer houdt een factcheck-marathon rond uitspraken van politici.

In de nieuwe zaterdagavondshow Hotel Hollandia brengt onder anderen Paul de Leeuw een mix van drama, satire en talkshow. Frans Bauer volgt twaalf mensen die laaggeletterd zijn in Frans Bauer - een leven zonder letters. In De Mensenbieb lenen kinderen geen boeken, maar bijzondere levensverhalen van echte mensen. Vijf bekende Nederlanders leren in The Biohack Project hoe ze hun lichaam en geest de baas kunnen zijn.

In 12 straten groen gaan twaalf straten in Nederland de strijd aan om meer te vergroenen. Operazangeres Francis van Broekhuizen dompelt zich onder in alle rituelen van het bedevaartsoord Lourdes. In de dramaserie De Joodse Raad worden de onvoorstelbare consequenties van de anti-Joodse maatregelen van de bezetter in beeld gebracht. De voetballers in All Stars & Zonen worden geconfronteerd met grensoverschrijdend gedrag, genderongelijkheid en gecanceld worden.

Bij ons op het AZC laat zien wat zich afspeelt achter de hekken en toegangspoorten van een asielzoekerscentrum. Project Dans volgt tien dansers die hun droom in vervulling willen zien gaan: van dansen hun beroep maken. In We gaan er allemaal Aan onderzoekt Valerio Zeno de verschillende manieren waarop de mensheid tot zijn einde komt. Huub Stapel onderzoekt welke rol de IJssel speelt in het landschap, de geschiedenis en de levens van de mensen aan haar oevers. En Vonneke Exposed vertelt het verhaal van Vonneke, die als vijftienjarige de verspreider van naaktfoto’s van haar in de arm stak - vanaf dat moment verandert haar leven enorm.

Met deze en tientallen andere nieuwe programma’s, en met terugkerende vertrouwde titels, wil de publieke omroep de komende maanden de verhalen van Nederland vertellen.

Meer informatie over de video-programmering 2023/2024, startdata en uitzendtijden is te vinden op npo.nl/seizoensopening.

 


Bureaus

Marketing

Economisch