Nederlandse versie van Jimmy Fallons ‘That’s My Jam’ op NPO3

Nederlandse versie van Jimmy Fallons ‘That’s My Jam’ op NPO3

07-11-2023 (12:39) - Media

Omroep ZWART betreedt het televisielandschap met hun allereerste amusementsprogramma: That’s My Jam, een muziek- en comedyspelshow, geïnspireerd op de populaire muziek segmenten van NBC's The Tonight Show met Jimmy Fallon.

Het format van NBCUniversal wordt in Nederland gepresenteerd door Quinty Misiedjan. Tijdens de show nemen twee teams van beroemde gasten het tegen elkaar op in een reeks muziek- en triviaspellen die worden afgewisseld met muzikale optredens. Dit is de zevende internationale versie van de hitshow. Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Italië, Spanje, Duitsland en Mongolië gingen Nederland al voor. De serie is geproduceerd door ITV Studios Netherlands en ZWART. De eerste aflevering is op 12 december om 21.15 uur te zien op NPO3.

In voetsporen van grootste comedians

Quinty Misiedjan, bekend van het ZAPP-programma De Dikke Data Show en haar deelname aan Het Perfecte Plaatje, neemt de presentatie op zich voor de Nederlandse versie van That’s My Jam. Daarmee stapt zij in de voetsporen van komische grootheden als Jimmy Fallon, die de originele Amerikaanse versie van het programma presenteert. “Ik ben ontzettend enthousiast om de Nederlandse kijkers te verwelkomen bij That's My Jam, een show die niet alleen barst van de muziek, maar ook een geheel nieuwe dimensie aan entertainment op de Nederlandse televisie brengt”, vertelt Misiedjan.

“Quinty heeft ons tijdens onze zoektocht naar de Nederlandse presentator snel kunnen overtuigen dat zij geknipt is voor die rol," verklaarde Gianni Lieuw-A-Soe, algemeen directeur van ZWART. “We zochten een nieuw en fris talent dat tegelijkertijd een breed publiek weet aan te spreken. Quinty heeft ervaring met uiteenlopende programma’s, is snel en gevat en weet hoe ze complexe onderwerpen toegankelijk kan maken. En dat altijd met een vleugje humor. Dat maakt haar een perfecte fit voor ons.”

Podium voor alle muziek

Onder de gasten bevinden zich bekende muziekartiesten zoals Shirma Rouse, Angela Groothuizen en Donnie, maar ook minder voor de hand liggende BN’ers zoals dragqueen Envy Peru, acteur Hamzo Othman en journalist Samya Hafsaoui. Zij gaan in één van de acht afleveringen de strijd met elkaar aan en laten hun talenten zien onder begeleiding van de liveband van Benny Hunna en music director Babette Labeij. Tijdens de verschillende spelrondes komt een grote diversiteit aan muziek voorbij uit alle tijden en genres, met veel aandacht voor hiphop, soul en R&B.

“Wij staan voor inclusiviteit en diversiteit, dus dat ga je ook terugzien in onze programma’s,” legt Lieuw-A-Soe uit. “Daarom zijn we bijzonder trots dat we met een succesvol en internationaal format zoals That’s My Jam ook een podium kunnen bieden aan deze genres. Hiphop is in het bijzonder een muziekgenre dat ondanks zijn immense populariteit nog weinig te zien of horen is op de Nederlandse televisie. Heel bijzonder dat we juist in het jubileumjaar waarin hiphop zijn vijftigste verjaardag viert, daar ook op deze manier aandacht aan kunnen geven.”  


Bureaus

Marketing

Economisch