NH valt in de prijzen met 'Texel 360'

NH valt in de prijzen met 'Texel 360'

12-04-2024 (12:54) - Media

NH heeft een journalistieke prijs gewonnen met ‘Texel 360'. De prijs werd gisteren uitgereikt tijdens ‘Regiohelden’, het jaarlijkse festival voor de regionale journalistiek. NH krijgt ook veel waardering voor de podcast 'De Egmondse Vluchtelingenboot'.

'Texel 360' is een journalistiek project van Antal Crielaard, coördinator van de centrale redactie bij NH. Vorig jaar vertrok hij samen met een volwaardige, multimediale redactie naar Texel, om daar verhalen te maken over de toenemende druk van toerisme op het eiland. Antal is ervan overtuigd dat journalisten meer verhalen vinden als ze letterlijk en figuurlijk met hun poten in de klei staan: “Als je ergens bent en in gesprek gaat met mensen, stuit je altijd op verhalen die je anders niet tegenkomt.”

Begrip voor een ander

De jury vertelt over ‘Texel 360’: "Als je mensen met uiteenlopende ideeën de kans geeft om hun mening te uiten, dan zorg je daarmee dat kijkers een meer gemeenschappelijke informatiebasis hebben. Begrip voor de ander begint bij het horen van andermans ideeën. Hierdoor worden mensen uit hun eigen bubbel gehaald, daar zit verbinding in. Daarnaast is het ook mooi dat NH met een heel team op Texel is gaan zitten. Dat levert veel op."

Geprezen podcast

'De Egmondse Vluchtelingenboot' is het resultaat van het journalistieke werk van NH-journalist Maaike Polder en strandvonder Marco Snijders. Maaike kreeg van Marco de persoonlijke bezittingen die nog op een aangespoelde boot in Egmond lagen: kleding van kinderen, een zwangerschapsecho, een kettinkje. In 6 afleveringen neemt Maaike je mee in haar zoektocht naar de opvarenden. De podcast kreeg al veel aandacht in landelijke media en krijgt nu ook erkenning van collega-journalisten. 

Alle (nieuws)verhalen die zijn ontstaan tijdens het NH 360-project op Texel vind je hier terug op de website van NH. ‘De Egmondse vluchtelingenboot’ luister je hier op de website en in de app van NH of op bekende podcastplatforms als Spotify, Podimo, Apple Podcasts, Deezer en TuneIn..


Bureaus

Marketing

Economisch