Otto en Fellinger starten podcast over innovatie en talent

27-02-2019 (12:04) - Media

Innovation Works! is een nieuwe podcastserie van Richard Otto en Stephan Fellinger over de mix van innovatie en talent. In deze nieuwe reeks interviewt het duo diverse specialisten over zaken als technologie, innovatie, talentontwikkeling, vergrijzing en de veranderende (arbeids)markt.
 
 
Richard Otto: “Door zaken als internationalisering, vergrijzing en technologie verandert de Nederlandse economie sneller dan ooit. In onze Innovation Works!-podcast spreken we met diverse specialisten over hoe de politiek, het bedrijfsleven, onderwijs en de consument/burger op deze veranderingen kunnen inspelen.”
Stephan Fellinger: “De afgelopen jaren heb ik met enorm veel plezier en samen met anderen, een aantal onconventionele talent- en innovatieprogramma’s mogen ontwikkelen. Talent en innovatie zijn in mijn ogen een Siamese tweeling die de komende jaren een belangrijke aanjager zullen zijn van nieuwe ontwikkelingen in onze economie en maatschappij. Nieuwsgierigheid is de belangrijkste drijfveer om daarover, samen met Richard Otto, een podcastserie te maken.”  
 
 
In aflevering 1 deelt Jacco Bouw, internetondernemer met Webpower in onder andere China, zijn ervaringen en visie over hoe Chinezen naar de wereld kijken als het gaat om innovatie en talent. Hij gaat ook in, op wat het antwoord van Nederland hierop zou moeten zijn.
 

In aflevering 2 praten Fellinger en Otto met Ebel Slijp. Hij was 19 jaar toen hij zijn eigen bedrijf startte. Nu is hij 24 jaar en eigenaar zijn eigen succesvolle data gedreven marketingbureau Refreshworks. En hij werkt mee aan het door Elon Musk opgezette Hyperloop Transportation Technologies, waarbij Musk een bijzondere manier heeft om talenten aan zich te verbinden. In dit interview vertelt hij over zijn stormachtige carrière als ondernemer en hoe je jong talent werft én kan behouden.
 

In aflevering 3 is Arno Peperkoorn te gast. Na 14 jaar aan uitgeef- en exploitantenzijde te hebben gewerkt, werd Arno Peperkoorn in 2014 partner bij Result Recruitment Group. Tijdens het interview vertelt Arno Peperkoorn over het veranderende medialandschap en hoe hij talenten klaarstoomt en begeleidt naar een toekomstbestendige carrière.
 

De Innovation Works!-podcast is onder andere te beluisteren via Anchor, Soundcloud, Spotify, Google Podcasts en iTunes.

Bureaus

Marketing

Economisch