PR-Dashboard kondigt samenwerking met ArtikelPro aan

PR-Dashboard kondigt samenwerking met ArtikelPro aan

29-04-2024 (13:45) - Media

PR-Dashboard heeft onlangs een samenwerkingscontract ondertekend met ArtikelPro. Door deze overeenkomst wordt ervoor gezorgd dat de gebruikers van PR-Dashboard altijd binnen de regels van de (auteursrechten)wet werken.

Overtreding van de Auteurswet is een misdrijf. Als de mediamonitoringleverancier niet over de juiste licenties beschikt, is zowel de tussenleverancier als de eindgebruiker van artikelen aansprakelijk voor de auteursrechtelijke inbreuken. De regels met betrekking tot auteursrechten zijn al lange tijd van kracht, maar vanaf 2020 zijn de procedures verder verfijnd. Daardoor wordt er nu strenger gecontroleerd op naleving.

“In de Nederlandse markt zijn MMO’s actief die illegaal artikelen verhandelen. Zij zijn van mening dat hun handelen geen inbreuk zou maken op de auteursrechten van de uitgevers wiens artikelen zij monitoren. Dit is onjuist en misleidend. Veelal worden websites automatisch gescrapet, zonder dat er enige auteursrechtelijke afdracht aan de uitgever wordt uitgekeerd”, aldus Suzanne Walgreen, content consultant ArtikelPro.

Monitoring 

Voor on- en offline monitoring dient te worden betaald voor auteursrechten. Dit geldt voor zowel artikelen voor, als achter een eventuele betaalmuur. Gebeurt dit niet, dan zijn de organisatie, de (tussen)leverancier én de eindgebruiker in overtreding.

Dankzij de samenwerking met ArtikelPro wordt dit gemonitord voor de gebruikers van PR-Dashboard. “Monitoring een essentieel onderdeel van PR. Door monitoring meet je de resultaten van de inspanning. Dankzij de samenwerking met ArtikelPro is iets wat wij al jaren vanzelfsprekend vinden, nu voor zowel de groot- als kleinzakelijke markt geregeld”, aldus Jeroen Goeman Borgesius, oprichter PR-Dashboard.

 


Bureaus

Marketing

Economisch