TikTok legt zich niet neer bij Amerikaans Senaatsbesluit

TikTok legt zich niet neer bij Amerikaans Senaatsbesluit

24-04-2024 (10:16) - Media

De Amerikaanse senaat heeft nieuwe stuk wetgeving aangenomen, verpakt in een breder pakket maatregelen. Eerdere pogingen om TikTok te verbieden, hebben het niet gehaald. "En ook ook deze keer gaan wij het gevecht niet uit de weg. De wetgeving is niet bedoeld om de gegevens van Amerikaanse gebruikers te beschermen, maar wordt gedreven door een geopolitiek spel", zo laat een woordvoerder namens TikTok weten.

Dit zijn, volgens TikTok, feiten

"TikTok is geen Chinese organisatie, en legt geen rekenschap af aan de Chinese overheid.
ByteDance (het internationale moederbedrijf) is voor 60% eigendom van, met name Amerikaanse, investeerders; 20% eigendom van de oprichters, en de overige 20% van het bedrijf is in handen van onze werknemers.
TikTok is niet verboden in China. We hebben de keuze gemaakt, zoals veel andere globale techbedrijven, om daar niet actief te zijn vanwege lokale wet- en regelgeving.

Content op TikTok wordt gedreven door onze gebruikers, niet door ons, en ook niet door overheden. Beschuldigingen dat we een Chinees propagandakanaal zouden zijn, zijn volslagen onbewezen.
Onze community guidelines zijn strenger, en worden strakker gehandhaafd dan vergelijkbare platformen. We streven ernaar het leukste en meest betrouwbare platform te zijn, en daarin is veiligheid voor onze gebruikers en creators van cruciaal belang.

We stellen onze community guidelines op basis van onze principes, en we staan continu in contact met partners op lokaal en internationaal niveau, zowel direct als indirect via onze Safety Advisory Council of Youth Council. We gaan gesprekken niet uit de weg, ook niet wanneer ze moeilijk zijn.

We ondernemen actie om ervoor te zorgen dat gebruikersdata bij TikTok zo veilig mogelijk is, met industrieleidende initiatieven waarmee we de toon voor de toekomst van dataveiligheid zetten.

Om gebruikersgegevens te beschermen hebben we in de VS, na overleg met de CFUIS, project Texas opgesteld; daarnaast wordt ons algoritme gecontroleerd door Oracle als externe partij.

In Europa hebben we Project Clover geïntroduceerd, zodat we Europese gebruikersdata in Europa houden, externe toegang beperken en controles laten uitvoeren door een externe partij, de NCC Group. Mochten zij misstanden detecteren dan kunnen zij zelf direct met overheden in gesprek gaan.

We gaan geen gesprek uit de weg, maar we merken dat grote delen van de gesprekken die we voeren worden gedreven door misinformatie; met name door individuen die ons platform niet lijken te gebruiken of kennen.
De daadwerkelijke impact die dit gaat hebben voor Nederland en Europa kunnen we nog niet zeggen. Ons streven is, en blijft, om een inclusief sociaal entertainment platform te zijn dat gedreven wordt door positiviteit en ontdekking."

 


Bureaus

Marketing

Economisch