Tom Egbers daagt NOS voor de rechter met kort geding

Tom Egbers daagt NOS voor de rechter met kort geding

22-03-2024 (15:43) - Media

Tom Egbers spant een kort geding aan tegen NOS. Een jaar geleden werd hij op non-actief als presentator bij NOS Sport, vanwege een affaire met een 26 jaar jongere stagiaire dat zeventien jaar geleden plaatsvond.

Een woordvoerder van de NOS laat het volgende weten: "De NOS is in de afgelopen maanden steeds met Tom in gesprek gebleven over de werkzaamheden die we hem kunnen aanbieden en over de bijbehorende voorwaarden. Het aangekondigde kort geding gaat daarover”. 

Egbers is sinds maart vorig jaar "vrijgesteld van werk" na een publicatie in de Volkskrant. In dat artikel beschreef de krant een affaire die Egbers had met een collega. Toen zijn vrouw daarachter was gekomen, zou de presentator van NOS Sport de collega een tijdlang hebben gepest en geïntimideerd. In een interview ontkende hij niet dat hij haar "de as van het kwaad" genoemd had, zoals in het artikel ook stond.

Uit rechtbankdocumenten blijkt dat Egbers eist dat hij (een deel van) zijn werk in aangepaste vorm kan hervatten. Ook wil hij dat de NOS hem rehabiliteert, en dat de omroep zich niet meer "op enigerlei wijze intern en extern" negatief over hem zal uitlaten.

 


NOS.nl, Telegraaf.nl

Bureaus

Marketing

Economisch