Tom Egbers schikt met NOS en gaat weer programma's maken

29-03-2024 (12:08) - Media

Tom Egbers gaat weer programma's maken voor de NOS. Hij gaat zich toeleggen op verhalende programma's en documentaires, zoals hij dat eerder deed in de NTR-programma's Toms Engeland, -Ierland en -Schotland. 

Egbers zegt in een reactie op de schikking dat het "goed is om weer aan het werk te gaan" na een jaar "waarin veel geschreven, gepraat en geopinieerd is".

Verder zegt hij dat hij het afgelopen jaar "voortdurend" heeft gereflecteerd. "Vooral op mijn eigen rol in de cultuur van de NOS. Ik vind het erg verdrietig dat er collega's zijn die zich ongelukkig hebben gevoeld op de werkvloer van NOS Sport, in een cultuur waar ook ik deel van uitmaak. Dat ik in de ogen van jongere collega's een andere positie heb dan uitsluitend die van "een collega", heb ik me daarnaast onvoldoende gerealiseerd."

Hoofdredacteur Gert-Jaap Hoekman van NOS Sport is blij dat de NOS en Egbers een schikking hebben kunnen treffen. Er zijn volgens hem "goede afspraken" gemaakt "over een passende voortzetting die recht doet aan zijn lange carrière bij de omroep".

De programma's die Egbers gaat maken, zullen in het najaar van 2024 en het begin van 2025 worden uitgezonden. Om die programma's te kunnen maken, is het dienstverband van Egbers verlengd tot na zijn pensioen.


NOS

Bureaus

Marketing

Economisch