Winnaar Harper's Bazaars Woman of the Year 2023 bekend

16-11-2023 (11:05) - Media

Tijdens een avond in het Stedelijk Museum in Amsterdam heeft mediamerk Harper's Bazaar de winnaars bekendgemaakt van de Women of the Year Awards.

Zangeres Karsu Dönmez is verkozen tot Woman of the Year 2023. De andere winnaars zijn Willemijn Verloop, Tess van Zalinge, Tania Kross en Corinne Goddijn-Vigreux. Eloise en Laurentien van Oranje wonnen de Publieksprijs. Het thema van dit jaar: verbinding.

Verbinding

2023 staat voor Harper's Bazaar in het teken van verbinding. In een tijd van politieke en maatschappelijke onrust en zorgwekkend oorlogs- en natuurgeweld is het belangrijk de verbinding te blijven zoeken en mensen en culturen bij elkaar te brengen. De Women of the Year Adviesraad heeft gekeken naar vrouwen die zich inzetten voor anderen en hun stem en talent gebruiken om mensen te raken en dichter bij elkaar te brengen. Hoofdredacteur van Harper's Bazaar en voorzitter van de Adviesraad Miluska van 't Lam: "Door vrouwen te eren die dit jaar uitblinken in het verbinden van onderwerpen en mensen om van de wereld een betere, mooie plek te maken, spreken we niet alleen onze waardering en dank uit, maar reiken rolmodellen aan die andere vrouwen inspireren te verbinden en groot te dromen. Dat is onze missie met Harper's Bazaar Women of the Year"

Winnaars

Woman of the Year: Karsu Dönmez, zangeres, pianist, kookboekauteur
Internationaal: Willemijn Verloop, oprichter War Child Nederland, founding partner Rubio Impact Ventures
Rising Star: Tess van Zalinge, mode-ontwerper
Oeuvre: Tania Kross, mezzosopraan
Business: Corinne Goddijn-Vigreux, medeoprichter en CMO van TomTom
Publieksprijs: Laurentien van Oranje en dochter Eloise

Totstandkoming

Harper's Bazaar, onderdeel van multimediabedrijf Hearst Netherlands, maakt zich sterk voor ambitieuze vrouwen die streven naar de beste versie van zichzelf en die groot durven dromen. Iedere week nomineert Harper's Bazaar een Woman of the Week: een vrouw die een rolmodel is voor anderen en het verdient om in de spotlights te worden gezet. Aan het einde van het jaar wordt uit een selectie van deze genomineerden the Woman of the Year gekozen. Eerder al ging deze felbegeerde award naar grote namen als Eva Jinek, Sifan Hassan, Halina Reijn en Iris de Graaf. Dit jaar keek de redactie, bijgestaan door de Adviesraad, naar vrouwen die het verschil maken door onderwerpen en mensen te verbinden, om de wereld een beetje mooier, duurzamer, respectvoller en liefdevoller te maken, en anderen inspireren om dit ook te doen.

Zes awards

De Adviesraad stelde deze zomer een shortlist van 15 genomineerden op. Er zijn vijf categorieën: Rising Star, Oeuvre, Internationaal, Business en Woman of the Year. De vijf uiteindelijke winnaars werden gekozen door de redactie, in overleg met de Adviesraad. Eloise en Laurentien van Oranje, winnaars van de zesde prijs, de Publieksprijs, werden gekozen door het publiek dat haar stem kon uitbrengen. In het bijzijn van 100 genodigden, beslissers op het gebied van cultuur, media, sport, kunst, mode en andere pijlers van Harper's Bazaar, werden de zes winnaars op woensdagavond 15 november gehuldigd.


Bureaus

Marketing

Economisch