Annelien Bredenoord benoemd tot voorzitter CvB Erasmus Universiteit

24-04-2024 (15:07) - Mensen

Prof.dr. Annelien Bredenoord is door de Raad van Toezicht van de Erasmus Universiteit Rotterdam benoemd als voorzitter van het College van Bestuur (CvB). Zij volgt prof.dr. Ed Brinksma op, die na vier jaar stopt als voorzitter vanwege het bereiken van zijn pensioengerechtigde leeftijd.

Annelien is hoogleraar ethiek van technologie en een internationale pionier op het gebied van de ethische evaluatie van opkomende biomedische technologieën. Met haar team heeft ze een unieke aanpak ontwikkeld om de ethiek van opkomende biomedische innovaties de samenleving in te brengen, genaamd 'ethics parallel research'. Ze was van 2015 tot en met 2023 senator in de Eerste Kamer, waarvan vier jaar als fractievoorzitter. Ook heeft ze ruime toezichthoudende en bestuurlijke ervaring opgedaan.

Sinds september 2021 zit Annelien in het CvB als rector magnificus en begint op 1 september als functie als voorzitter. De Raad van Toezicht is tot benoeming overgegaan na een procedure waarbij onder andere decanen, de vertrouwenscommissie van de Universiteitsraad en de overige leden van het CvB zijn geraadpleegd.