Annemieke Poot nieuwe GM Health Care EUNA voor Beiersdorf

Annemieke Poot nieuwe GM Health Care EUNA voor Beiersdorf

28-05-2024 (12:46) - Mensen

Annemieke Poot is de nieuwe General Manager Health Care van Beiersdorf in Europa en Noord Amerika. In haar portefeuille vallen merken als Hansaplast, Elastoplast en DUO.

Poot is vanaf heden verantwoordelijk voor het team (bestaande uit 65 collega’s), de business en de P&L van de Health Care divisie voor Europa en Noord Amerika. Hier houdt ze zich bezig met alle facetten van supply chain, finance, marketing en sales. In haar nieuwe rol zet Poot zich in voor bewustwording van het belang van een gezonde en veilige leefstijl, specifiek gericht op het gebruik van EHBO middelen en wondverzorgingsproducten. 

Poot en haar team richten de educatie vooral op kinderen: “We laten kinderen spelenderwijs met elkaar oefenen om zichzelf of een ander goed te helpen wanneer ze gewond raken. En met succes. Afgelopen jaar hebben we in Europa ruim 140 duizend kinderen onderwezen met lesprogramma’s op scholen en online lesmateriaal. Deze sociale missie willen we komende jaren uitbreiden.”

"Sommige mensen dachten dat ik gek was"

Voorafgaand aan haar nieuwe rol was Poot directeur van de Health Care business unit voor de Benelux en Scandinavië, een divisie die ze zelf heeft opgezet. Poot geeft aan niet bang te zijn voor het betreden van een nog ongebaande weg: “Wanneer ik geen impact kan maken, verlies ik mijn interesse".

Stimuleren van vrouwelijk leiderschap

Poot ziet haar stap als een kans om haar streven naar gelijkwaardigheid tussen mannen en vrouwen op leidinggevende posities vorm te geven. Ze zet zich daarnaast in voor het bevorderen van diversiteit en inclusie en het stimuleren van vrouwelijk leiderschap. Daarom is ze actief betrokken bij diverse netwerken, zoals intern bij ‘Sisterhood is Power’ en buiten Beiersdorf bij LEAD. Poot is daarnaast mentor van zeven vrouwen over de hele wereld, van India, Indonesië en Libanon tot Duitsland en België. Met hen belt ze één keer per maand om allerlei thema’s te bespreken: adviezen voor de uitdagingen op het werk, hun carrièrepad en privé vragen.

Voorbeeldfunctie

Ze hoopt zelf een voorbeeld te zijn door fulltime te werken, een ambitieuze carrière te leiden met veel reizen, en tegelijkertijd een betrokken moeder te zijn en samen met haar partner een gelijkwaardig team te vormen. “Ergens is dit toch ook nog steeds baanbrekend merk ik. Zeker in Nederland werken maar weinig moeders fulltime. Toen ik in Duitsland werkte en maar 5 maanden verlof nam, in plaats van de gebruikelijke één tot drie jaar, dachten sommige mensen dat ik gek was. Maar er was ook een vrouw die aangaf ik haar inspireerde, juist omdat ik doe waar ik mijzelf goed bij voel", vertelt Poot. 

Vliegende start

Poot is officieel gestart in haar nieuwe rol per 1 mei 2024. Ze kijkt terug op een succesvolle eerste maand: “Ik ben er trots op om nu dit niveau van onze organisatie te betreden, rechtstreeks aan de board te rapporteren en samen te werken met het leiderschapsteam dat hieronder valt. Maar, ik krijg het meeste energie van het leren kennen van mijn nieuwe collega’s. Met het team in alle data duiken en zo samen te werken aan een groeiplan voor de komende jaren voor alle bestaande en nieuwe markten. Deze start belooft in ieder geval veel goeds voor de komende tijd."