Arjan de Jong en Raymond van Eck nieuwe Co-Presidents Nederlandse INSEAD Alumni Association

11-05-2022 (12:38) - Mensen

De Nederlandse INSEAD Alumni Association heeft Arjan de Jong (45, Head of Procurement Solutions & Analytics Vattenfall) en Raymond van Eck (43, CEO Youvia) als nieuwe Co-Presidents gekozen. De installatie van beide nieuwe bestuurders vond plaats tijdens de algemene ledenvergadering op de Koninklijke Industrieele Groote Club op 10 mei jongstleden. De Jong en Van Eck volgen hiermee Sven Cobben (COO bij SafeSize) op, wiens 3-jarige termijn was afgelopen.

De Jong en Van Eck hebben bewust voor een duovoorzitterschap gekozen, omdat zij hierin alleen maar voordelen zien. Volgens hen ontstaat zo een evenwichtiger portefeuille van verantwoordelijkheden die gekoppeld kunnen worden aan de voorkeuren en vaardigheden van de beide bestuurders. Tegelijkertijd kan de energie die in het voorzitterschap wordt geïnvesteerd worden verdubbeld. “Als twee afzonderlijke personen met een verschillende set van complementaire kenmerken, zijn we in staat om onze sterke punten te combineren in een can-do, innovatief, mensgericht team en elkaar aan te vullen waar nodig”, aldus De Jong.
 
De Jong en Van Eck zeggen vereerd te zijn om als Co-Presidents van de Nederlandse INSEAD Alumni Assocation de voorzittershamer van Sven Cobben te mogen over nemen. “Onze dank aan Sven is groot, want ‘if we can see further, it’s by standing on the shoulders of giants’. We hebben dan ook geen plannen voor een grote verandering van strategie of richting”, aldus Van Eck. “De vorige presidenten en besturen hebben ons een sterke vereniging en een actieve alumni community gebracht. En dat gaat ons ook helpen om - ondanks COVID en andere actuele veranderingen - een life-long learning experience te blijven bieden aan onze alumni en INSEAD zelf te ondersteunen.”