Baharak Sabourian nieuwe voorzitter raad van toezicht Kunsthal Rotterdam

25-01-2022 (12:06) - Mensen

Baharak Sabourian is vanaf januari 2022 benoemd als voorzitter van de raad van toezicht van Kunsthal Rotterdam. Zij volgt hiermee Arjan Schakenbos op, voorzitter raad van bestuur bij Vestia, die na een periode van acht jaar aftreedt.
 
Baharak Sabourian is sinds december 2018 lid van de raad van toezicht van Kunsthal Rotterdam. De raad van toezicht en de Kunsthal verheugen zich dat Sabourian zich in haar rol als voorzitter opnieuw aan de Kunsthal verbindt. Arjan Schakenbos: "De kennis en allround expertise van Baharak Sabourian hebben de Kunsthal de afgelopen jaren ondersteund in haar missie om op innovatieve wijze telkens nieuw publiek aan zich te binden. Met haar grote betrokkenheid ben ik ervan overtuigd dat zij als voorzitter inspireert om de ambities van de Kunsthal waar te maken."
 

Over Sabourian

Baharak Sabourian is een allround jurist met veel ervaring in strategische besluitvorming en juridische en financiële analyse in complexe en politiek gevoelige processen. Zij begon haar carrière als advocaat bij gerenommeerde advocatenkantoren zoals Allen & Overy LLP. Daarna zet ze haar loopbaan voort bij het Ministerie van Financiën, waar ze zich boog over actuele dossiers; bonussen in de financiële sector, de Nederlandse corporate governance code en Europese financieelrechtelijke vraagstukken. Sinds 2019 werkt Baharak Sabourian bij de Rabobank, waar zij momenteel de functie van directeur Organisaties KYC Operations Retail NL bekleedt.
 
Baharak Sabourian: "Ik kijk ernaar uit om vanuit mijn positie als voorzitter, samen met de directie en het team, de Kunsthal verder te versterken. De Kunsthal heeft geen eigen collectie en bestaat door samen te werken, zowel lokaal als nationaal en internationaal, met een mix van instellingen, kunstenaars, specialisten, stichtingen en bedrijven, binnen en buiten de culturele sector. De Kunsthal weet de kracht van samenwerken als geen ander te benutten en ik ben er trots op dat ik mij kan inzetten voor dit unieke culturele instituut, een icoon in Rotterdam. De raad van toezicht en het Kunsthal team zijn Arjan Schakenbos zeer erkentelijk voor zijn enorme inzet voor de Kunsthal de afgelopen acht jaar. Wij danken hem voor zijn bijdrage aan het groeiende succes van de Kunsthal."
 

Raad van Toezicht

De raad van toezicht van Kunsthal Rotterdam bestaat verder uit Bianca Tetteroo (voorzitter raad van bestuur Achmea), Steven Lubbers (CEO Hollandia Corporate), Dirk Jan Dokman (Healthtech ondernemer) en Marloes Krijnen (oprichter en voormalig directeur FOAM, Fotografiemuseum Amsterdam). Zij vervullen hun taak onbezoldigd.