Cabaretier Paul van Vliet overleden

Cabaretier Paul van Vliet overleden

26-04-2023 (12:40) - Mensen

Cabaretier Paul van Vliet is dinsdagavond op 87-jarige leeftijd overleden, maakt zijn familie bekend. Hij is overleden in zijn woonplaats Den Haag na een kort ziekbed. 

"We zijn intens verdrietig, maar vooral ook trots op wie hij was en wat hij voor velen heeft betekend", zegt zijn familie. "Hij laat met zijn teksten, muziek en komische types een schat aan verhalen en liedjes na die getuigen van een vol leven en een prachtige theatercarrière. Onze lieve Paul, levenslustig, krachtig en vol ideeën tot het eind. We gaan hem missen."

Van Vliet richtte in 1964 Cabaret PePijn op, dat optrad in zijn eigen theater PePijn in Den Haag. Van Vliet bleef na het opheven van de groep in 1971 bij het theater betrokken. Hier speelden onder anderen Youp van 't Hek, Herman Finkers, Jochem Myjer, Theo Maassen en Harrie Jekkers in hun eerste jaren. Van Vliet begon zijn solocarrière met de voorstelling Een Avond aan Zee. Deze voerde hij dertig jaar lang op. In totaal maakte hij twintig soloshows. Ook opende hij in 2015 de Paul van Vliet Academie voor kleinkunst. 

Foto: Roy Beusker


nu.nl